Talán itt lenne az ideje, hogy a Valve átírja az ide vonatkozó irányelveit.

Jarek „DeKay” Lewis beszámolója alapján úgy néz ki, a finn származású Elias „Jamppi” Olkkonen bepereli a Valve-et egy korábbi VAC banos profilja miatt, mely most komoly károkat okoz a karrierjében.

Miről szól a per?

Jamppi szerint egy régebbi accountjára kapott vac tiltás miatt nem jött össze 2019-ben, hogy az OG-hoz igazoljon. A sztori egyébként egészen komikus. A játékos még 2015-ben, mikor 14 éves volt, vásárolt egy második CS:GO-t, hogy egy LAN-on a barátja is tudjon játszani velük. Az esemény után ezt a profilt el is adta barátjának. Később ez az eladott profil lett bannolva.

Jamppi természetesen kapcsolatba lépett a Valve támogatással, ők azonban azt mondták, hogy nem fogják tisztára mosni a nevét, ettől kezdve pedig nem játszhat semmilyen hivatalos Valve által támogatott eseményen sem.

 

Nem ő az egyetlen profi, aki hasonló helyzetbe keverte magát. A brazil Vinicius „vsm” Moreira is el van tiltva a Valve eseményeiről, szintén egy régi VAC bannos profil miatt.

Van megoldás?

Egyelőre nem tisztázott, hogy a Valve feloldja-e a tiltást a játékosokról. A nyomás mindenesetre ott van, a profi közösség túlnyomó többsége kiáll Jamppi mellett, és ha a hírek igazak, már jogi követelés is van a sztori mögött. Rossz hír, hogy a profi játékosok jogaiért küzdő szervezet (CSPPA) nem kíván foglalkozni az üggyel.

Szerintetek jogos a Valve döntése, miszerint ha egy játékos kapcsolatban van egy vac-os profillal, nem játszhat semmilyen hivatalos eseményen? Lehet, hogy érdemesebb lenne egy nagyon kicsit emberibben állni a dologhoz…

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×