Te is segíthetsz az emberiségen, csak hagyd bekapcsolva a géped!

A Folding@Home egy közösségi projekt, melynek lényege, hogy bárki felkínálhatja a számítógépének teljesítményét, hogy az emberiséget sújtó vírusokat vagy betegségeket segítsen kutatni.

Természetesen az elmúlt hetekben a Folding@Home is ráállt a koronavírusra, ha nem adunk meg neki más célt, azonnal a COVID-19-et kezdi el nyüstölni a számítógépünk. Szerencsére nagyon jól terjed a program, az üzemeltetők most újabb infót adtak ki a „gépről”.

A világ legerősebb szuperszámítógépe, de durván.

A Folding@Home már világszerte nagy siker, a fejlesztők pedig nem restek mindent megtenni, hogy még jobban motiválják a robbanásszerűen növekvő bázist. A program már rendelkezik egy „kompetitív” résszel is, ahol csatlakozhatunk egy csapathoz, hogy annak gyűjtsük a pontokat.

A legújabb információk szerint a Folding@Home teljesítménye már túllépte 74 ezer RTX 2080 Ti csúcskategóriás videokártya teljesítményét is.

Ez a szám egészen megdöbbentő, óriási eredmény. Egy másik példa talán kézzelfoghatóbb: a világ pillanatnyilag legerősebb szuperszámítógépe, az IBM Summit körülbelül 10x lassabb a Folding@Home hálózatánál.

 

A koronavírus-kutatás már ért is el eredményt, a világ gépei sikeresen modellezték a koronavírust, melyről ebben a cikkben írtunk bővebben. Reménykedjünk benne, hogy tényleg sikerül fogást találni a víruson és nem kell már sokáig rettegnünk a fertőzéstől és bármilyen emberi kapcsolattól.

Te is bármikor csatlakozhatsz a koronavírus elleni harchoz. Ehhez semmi másra nincs szükség, csak kattints ide és telepítsd a programot. Ha az alapbeállításokat hagyod, a program csak akkor fog dolgozni, mikor te nem használod semmilyen más feladatra. Mindenkinek a lehető legjobb karantént és jó egészséget kívánunk!

Ha esetleg nem tudod, mit farmolj a karantén ideje alatt, a LoL legújabb eseménye tegnap este kezdődött és egészen április 28-ig tart majd.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×