A világ egyik legismertebb Fortnite játékosa – Tfue – ismét nem fogta vissza magát. A kontrolleres Fortnite játékosokat vette most elő.

Amióta létezik a cross-platform lehetősége a Fortnite-ban, a közösség két részre szakadt. Vannak a billentyűzetet és egeret preferálók, na meg a kontrollerrel játszók csoportja. Sokan PC-n is kontrollert ragadtak, ugyanis a Legacy Aim Assistnak köszönhetően sokkal pontosabban lehetett lőni a játékban, mint bármi mással. Az Epic Games nemrég kivette a játékból ezt az opciót.

Ettől még maradt a rásegítés a kontrolleres játékosoknak, annyi különbséggel, hogy már nem ad annyira drasztikusan nagy segítséget játék közben.

Tfue, a világ egyik legismertebb Fortnite versenyzője és streamere, soha nem váltott kontrollerre, még akkor sem, amikor sok PC-s társa úgy döntött, kihasználja a versenyeken a Legacy Aim Assistot. Nézői nemrég megkérdezték tőle, hogy mégis miért döntött így, a válasz pedig talán kicsit nyersebb lett a kelleténél:

„A gaming jövője a billentyűzet és az egér. Nem lesz még egy olyan játék, amiben annyira fognak tudni dominálni a játékosok, mint a Fortnite-ban. Egyik kontrolleres Fortnite játékosból sem lesz profi CS:GO-s a jövőben. Nem jutnak sehova innen.”

 

Mindamellett, hogy a streamernek sikerült már megint beleállni a kontrollert használókba, ez a szöveg intő jel is lehet az Epic Games számára. Az a játékos, aki tavaly még arról álmodott, hogy világbajnok lesz, ma már inkább nem alkalmazkodik a Fortnite trendekhez, inkább a jövőbe tekint.

Nagyon jól indult a Fortnite Chapter 2 második évada, viszont a konkurens játékok is rendesen bekezdtek, az Epic Games-nek ki kell valamit találnia, hogy újból stabilizálják a játékosbázist.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×