Leterhelt hálózatok, megtelt szerverek, magas ping. Az otthonmaradásnak is megvannak a hátrányai, és bezavarhatnak a játékélménybe is.

Sokan észrevehettétek, hogy a megszokott ping szám helyett magasabb érték van a jobb felső sarokban, mint amit megszoktatok. Nekem 36-ról 82-re emelkedett a kis mutató, ami alapvetően annyira nem horribilis, tekintve hogy PBE szerveren 130-on játszom, viszont a folyamatos ugrálás sokszor bekavar.

Aki tegnap este játszani szeretett volna EUW-n észrevehette, hogy a szerver nem üzemel. A Riot is látta a problémát, és egyből elkezdtek utána nézni a dolognak. Szerencsére azóta megoldódott, és az ügyet le tudták zárni.

A baj az, hogy a héten ez már másodjára történt meg, ami frusztráló lehet, főleg akkor, ha éppen egy jó sorozatot szakít meg a szerverleállás. A kint rekedtek között volt Nemesis is, aki épp streamen játszott volna. Játék helyett azonban csak a belépő képernyő jutott neki.

ping

De most itt a lehetőség, hogy mi is jelezzük a problémánkat a Riot felé.

Riot Brightmoon twitterre rakott ki egy posztot, amiben a következő kérdéseket teszi fel nekünk:

Magas a pinged EUW-n vagy EUNE-on? Ha igen kérlek mond el:

  1. Mikor kezdődött ez?
  2. Mi volt előtte a pinged és mi jelenleg?
  3. Van olyan időszak, amikor jobb? (Kora reggel, késő este stb.)

Sajnos a folyamatokba nem látunk bele, viszont lehet a válaszainkból képesek sok fontos adatot leszűrni. Ha ezzel is hamarabb visszakaphatjuk a normális pingünket, akkor szerintem megéri azt a pár sort legépelni. Nyugodtan kommenteljetek a poszt alá, ha nincs Twitteretek, mi pedig tömbösítve bemásoljuk a Brigthmoon üzenete mellé.

Ti melyik hőst engedtétek el a magas ping miatt?

https://www.facebook.com/groups/lolfungary/

×