Erről is a koronavírus tehet.

A koronavírus miatt kialakult helyzet egyre hosszabb távú károkat tesz a piacon, mely hatásokat csak akkor fogunk megérezni, mikor a koronavírus talán már csak egy rossz emlék lesz.

Az Apple a következő hónapban jó eséllyel a piacra dobja az iPhone SE jogutódját, az iPhone 9-et, melyet a következő olcsó és ár/érték arányban bajnok telefonként fogunk majd emlegetni. A hírek szerint a legfrissebb processzort kapja, tudja majd az éjszakai módot, FaceID helyett pedig a sokak által mai napig kedvelt TouchID lesz elérhető.

A sok jó infó ellenére mégis van valami, ami az egészet beárnyékolja.

Az a tény, hogy az iPhone 9-nek akár már hónapokkal ez előtt meg kellett volna jelennie, nem sok jót ígér a jövőre nézve. Most a Nikkei Asian reportja alapján újabb pofon érkezik. A megbízható forrásnak számító oldal információi szerint az Apple komoly változásokat tervez az idei telefonok megjelenésével kapcsolatban.

2011 óta jól bevett szokás, hogy szeptemberben vagy októberben jelennek meg a flagship iPhone készülékek.

Ez az idei évben változhat, ha van egy kis szerencsénk csak részben. A Nikkei Asian beszámolója szerint az Apple több hónappal is odébb csúsztathatja az abszolút csúcs iPhone megjelenését a Kínában uralkodó gyárleállások és termeléskiesés miatt.

A nagy telefongyártók közül már csak az Apple nem rendelkezik 5G-s modellel.

A piac zsúfolt, a legnagyobb sláger pedig az 5G-s telefon…

…mely az Apple-nek pillanatnyilag nincs a repertoárjában. A jelenlegi infók alapján úgy tűnik, október magasságában megjelenik majd az iPhone 12 (nem biztos még, hogy így fogják hívni), majd néhány hónapra rá, lehet hogy 2021 elején érkezik a csúcs iPhone 12 5G.

A termeléskiesésen kívül az Apple attól is tart, hogy a világban uralkodó helyzet miatt az emberek kevesebb százalékban akarnak majd új készüléket vásárolni, így nem is szeretnék elárasztani a piacot túl sok modellel.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a híreket, annak ellenére sem, hogy a tőzsdén is megérződött a hír megjelenése. Végleges döntés majd májusban várható, erről azonban csak akkor fogunk tudni, ha valaki lesz olyan kedves és nyilvánosságra hozza a belsős infókat épp úgy, mint ebben az esetben.

Ti várjátok az új iPhone modelleket? Fontosabb az iPhone 11 utódjának pontos érkezése, vagy a csúcsmodellre fáj a fogatok? Nem elképzelhetetlen, hogy idén ősszel akár négy új modell is bemutatásra kerül.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×