Az Apple egy szabadalom szerint igen régóta gondolkozik egy feltekerhető telefonon. Vajon megvalósul valaha?

Sok pletykát lehetett már arról hallani, hogy az óriási hype miatt az Apple is készíthet összecsukható képernyővel rendelkező iPhone-t. Most kiderült, hogy már régóta a terveik közt szerepel egy feltekerhető kijelzővel bíró telefon. Ennek ötlete először 2015-ben jelent meg az Amerikai Szabadalmi Hivatal oldalán.

A 2015-ös szabadalom – Kép forrása: AppleInsider

Most egy későbbi szabadalom került nyilvánosságra, melyet még 2017-ben nyújtott be az Apple a Szabadalmi Hivatalnak- írja az AppleInsider. Mi lenne, ha nem összehajthatnánk, hanem egyenesen feltekerhetnénk a telefont? Első ránézésre a japán tekercsek (makimono) jutottak róla eszembe és mint kiderült a működési elv is hasonló.

Japán makimono – Kép forrása: WorthPoint

Elvileg két görgő köré tekerhető a kijelző, vagyis egyszerűen ki lehet húzni a képernyőt, majd vissza lehet tekerni, gyakorlatilag egy henger formába. Valamilyen filmben már láttam hasonlót, de most meg nem mondom melyikben. Sőt, az LG is bemutatott már teljesen feltekerhető kijelzőt.

A megoldás egyébként abban tenné még egyedivé a készüléket, hogy a felhasználó maga dönthetné el, hogy mekkora képernyőt akar. A kijelzőn vezeték nélküli adó-vevő áramkörök segítenék a képek megjelenítését, a hardver maga pedig a hengerben kapna helyet.

Kép forrása: AppleInsider

Nos, ez azt jelenti, hogy az Apple már jó régóta gondolkozik azon, hogy mivel tudná túlszárnyalni az összecsukható okostelefonok ötletét. A leírás szerint ez az ötlet nem csak az iPhone-ok, iPadek esetében lenne hasznos, de használható lenne mondjuk laptopok esetében is. Persze furcsa lenne azt állítani, hogy az Apple talált ki ilyet egyedül. Kínai cégek már gondolkoztak hasonló terveken.

Azt persze, hogy ezekből a szabadalmakból lesz-e egyáltalán valami, és ha igen, mikor, nehéz lenne megjósolni. Egyelőre csak elképzelni tudjuk ezeket a készülékeket. Te örülnél egy ilyen iPhone-nak?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×