Valószínűleg sokan vannak, akik VR eszköz hiányában nem tudnak játszani az új Half-Life játékkal. Valaki azonban már megtette.

A Valve egyik fejlesztője nemrég arról beszélt, hogy valószínűleg a jövőben lesz mód arra, hogy a Half-Life: Alyx címet VR eszköz nélkül is játszani lehessen. Ezt valószínűleg azért is tudja biztosra mondani, mert a fejlesztők számára készült egy nem-VR mód a játék futtatására.

Nem kellett sok, hogy ezt a módot máris megtalálják a modderek. Miután a játék megjelent, az adatbányászok már meg is találták a módját, hogy ne kelljen a VR headset ahhoz, hogy játszani tudjanak.

 

Nos, a lényeg hogy Tyler McVicker már játszott a debug móddal élőben és arra is talált módot, hogy irányítsa a játékot. Nyilvánvaló dolog, hogy egyes játékosok módot keresnek arra, hogy ne kelljen VR eszközt venniük, azonban ilyen módon nem tudják igazán kihasználni azt, amit a játék valóban nyújtani tud.

A Valve közben javította ennek a lehetőségnek az elérését egy frissítésben, bár ennek ellenére a korábbi verzió továbbra is letölthető, a Steam depot downloadernek köszönhetően.

Ezt a játékot ugyanis – ha tetszik, ha nem- VR-ra fejlesztették, és a legjobb, legizgalmasabb funkciók csakis a VR irányítókkal érhetők el. Ugyanakkor a Steam statisztikái szerint a gamerek 99 százaléka nem rendelkezik VR headsettel. A legtöbb rajongó sajnos nem engedheti meg magának, így nagyon sokan kimaradnak most az élményből.

Robin Walker fejlesztővel azonban nemrég interjút készített a VGC, aminek során elárulta: kíváncsi arra, hogy mit hoznak ki a játékból a modderek, hiszen ő maga abszolút támogatja a VR nélküli játékot. Arról is beszélt, hogy a kollégai attól tartanak, hogy ezzel romlik majd a játékélmény, hiszen számos VR-mechanikát kéne eltávolítani a játékból, ami igazán egyedivé teszi.

Nyilvánvalóan óriási különbség van a VR és nem-VR játékélmény között, amit talán egyszer a játékosok is megértenek.

Te örülnél, ha készülne nem-VR verzió a Half-Life: Alyx-ből?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×