Az új Wukong a 10.6-os frissítéssel lett aktív az éles szerven. Bár a többi módosítás megjelenik a kompetitív meccseken, a majomkirály nem lesz játszható.

Az LEC alapszakasza hamarosan véget ér és a csapatok a rájátszásban folytatják tovább a küzdelmeket. Noha az új Wukong a 10.6-os frissítéssel együtt érkezett, úgy tűnik, hogy egy ideig még mellőznünk kell, hogy a profik kezében lássuk a majomkirályt.

A koronavírus miatt az összes verseny az online platformra költözött, és a Riot elsődleges feladatai között szerepel, hogy minden gördülékenyen menjen tovább a top ligák életében. Lassan már a 10.7-es frissítés is megérkezik,  egyelőre azonban Wukongot nem engedik használni a hivatalos mérkőzéseken. A döntés mögött az indok az, hogy még nem volt elég idejük a játékosoknak begyakorolni a karaktert. Azért, hogy mindenki számára egyenlőek legyenek az esélyek, egyelőre kiveszik a karaktert a kompetitív poolból.

wukong

 

Azonban nem csak a majomkirály van jelenleg kispadon. Néhány game breaking bug miatt Vi se választható az LEC meccsein. Wukong jelenleg 53,65 %-os win rate-tel rendelkezik a felső ösvényen. Már hotfixet is kapott a karakter, mert a megjelenése után sokan nagyon erősnek gondolták. A következő patchben további nerfek várnak rá, ami a Warrior Trickstert érintik.

wukong

Lehet, mire Wukongot a pályán látjuk, addigra már Fiddle is bekerül, így újabb hősökkel gazdagodik a versenyszféra. Ez a tiltás nem csak Európára, hanem a többi ligára is vonatkozik, így az LCS-ben, LCK-ban és az LPL-ben se láthatjuk a szőrős bestiát.

Ti milyen véleménnyel vagytok az új Wukongról?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×