Az Overwatch 2 fejlesztése már javában zajlik, a fejlesztőcsapat pedig alaposan elgondolkozott azon, hogy milyen módja legyen a kozmetikumok megszerzésének.

Az Overwatchban megszerezhető kiegészítő kozmetikai elemek, mint a skin, az emote, a hang, a spray stb. ládákból, vagyis loot boxokból szerezhetők meg, illetve természetesen valódi pénzért. Ez a rendszer azonban hamarosan véget érhet, mennyiben a Blizzard úgy dönt, hogy az Overwach 2 már nem ezt a szisztémát követi.

Jeff Kaplan az Overwatch vezetője nemrég a PCGameSN-nek mesélt a Battle Pass és loot box rendszerének lehetőségeiről az Overwatch 2-ben.

„Nos, sok változást vezettünk be a loot box rendszer működésében az évek során, és nyitottak vagyunk a változásra. Ma már több módja is van megszerezni a jutalmakat, mint mikor indult a játék. Az Overwatch 2 esetében több üzleti modell lehetőségét is vizsgáljuk, melyeknek nem része a loot box rendszer” – mondta Jeff Kaplan.

Battle Pass

„Azt hiszem, a Battle Pass egy jó rendszer. Amellett, hogy alkalmas bevételszerzésre, egy szórakoztató módja a jutalomszerzésnek. Ha például a Diablo 3-at vesszük, ott létezik a Season Journey rendszer, ami lényegében a Battle Pass. Azt hiszem ez egy fantasztikus rendszer” – mondta Kaplan.

Az Overwatchban egyébként már bevezettek Battle Pass-szerű elemeket, speciális kihívást tartalmazó mini-eseményekkel. Ezek teljesítésével szintén meg lehetett szerezni néhány speciális skint. Gynús tehát, hogy a több játékban már jó bevált mechanika az Overwatch 2-ben is szerephez juthat majd.

A játék történetében először az Overwatch 2-nek PvE része is lesz, aminek során történetet átívelő küldetéseket is lehet teljesíteni. Itt olyan képességfejlődés is lesz, ami nem része a hagyományos PvP játékmódoknak. Ezen kívül Kaplan megemlítette, hogy lesz egy „Push” névre keresztelt játékmód, amivel kapcsolatban sajnos nem árult el részleteket.

Sajnos még mindig nincs pontos információ arról, hogy mikor jelenik meg az Overwatch 2, de pozitív látni, hogy mennyire átgondoltan szeretnék kidolgozni a jutalomszerzés rendszerét.

Szerinted jó öltet lenne a loot boksz helyett a Battle Pass rendszer?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×