Évek óta szeretnének a játékosok választ kapni arra a kérdésre, hogy melyik a világ legtoxikusabb gamer közössége. Egy mesterséges intelligencia most kivizsgálta.

Sajnos mindenki tudja, hogy ha online játékra adja a fejét, bizony esélyes, hogy beleszalad kellemetlenkedő emberekbe. A toxikus viselkedés a velejárója annak, hogy sokan sebezhetetlennek és lekövethetetlennek érzik magukat, csak azért, mert egy monitort bámulnak. S mivel ezzel legitimizálják vállalhatatlan viselkedésük, olyasmit is megengednek maguknak, amit valószínűleg az utcán, vagy közösségekben nem engednének meg.

Hosszú ideje mozgatja már a játékosokat az a kérdés, hogy vajon melyik játék rendelkezik a legkellemetlenebb játékosközösséggel.

Teljesen mindegy, hogy melyiket tartjuk a legfőbb játékunknak, valószínűleg kapásból rá szavaznánk. Most viszont egy mesterséges intelligenciát engedtek rá a világhálóra, azzal a paranccsal, hogy a Reddit alapján vizsgálja meg a különböző videojátékos közösségeket, s állítsa sorba a 10 legtoxikusabbnak ítélhetőt. A végeredmény igazán meglepő lett:

A 10 legtoxikusabb gamer közösség Redditen – Clutch

Sokan biztosan rávágták volna a kérdésre, hogy a Counter-Strike, a Rainbow Six Siege, vagy éppen a Fortnite is fel fog bukkanni a Top 10-ben, ám mint látható, nem ez történt. Két Call of Duty és egy Battlefield közösség viszont megtalálható a listán, ahogy felkerült a Dota 2 és a League of Legends is. Nagy meglepetés a Binding of Isaac, valamint a Mount and Blade és a Mortal Kombat szerepeltetése is. Arról már nem is beszélve, hogy a listát a Pay Day: The Heist közössége vezeti.

A szóban forgó kutatást a mesterséges intelligencia 1.3 millió hozzászólás elemzésével készítette el. Ez persze nem garancia arra, hogy tényleg ezek a legkellemetlenebb közösségek, viszont egy kiváló jelzés arra, hogy lássuk, bizony a különböző fórumokon közzétett hozzászólások is befolyásolhatják egy játék megítélését.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×