A Rainbow Six: Siege egyik mapján egy bug miatt szinte minden lámpa felmondta a szolgálatot. A hangulat a Night mapokat idézi.

Érdekes, hogy pont ma írtunk arról, hogy az Elmű karbantartási munkálatai miatt az ország több pontján áramszünet lesz. Tegnap pedig egy óriási hibajavítás érkezett a Rainbow Six: Siege-hez, ami viszont egy hibát is magával hozott. Nos, a játék egyik mapján szintén áramszünet lett, ugyanis játékosok beszámolói alapján Consulate map szinte teljesen elsötétült.

Az alábbi képek is arról árulkodnak, hogy arra lehet számítani, hogy a napokban a mapon nagyon nehéz lesz észlelni az ellenfeleket.

Kép forrása: Reddit

Nem sokkal a képek megjelenése után a Ubisoft fejlesztői reagáltak, és elmondták: jelenleg egy hiba okozza a sötét mapot, tudnak róla és dolgoznak a megoldáson.

Night map

Közben persze a dolog ismét felveti a Night mapok helyzetének kérdését. Korábban ugyanis nagyon sokszor lehetett találkozni a mapokon az éjszakai játékmenettel. A játékosok persze nagyon sokat panaszkodtak rá, hiszen rendkívül rossz láthatóságot eredményezett, ami különösen kedvezett a spawn killereknek.

A témával kapcsolatos Steam fórumon egy felhasználó azt írja: az éjszakai mapokat kivették a legtöbb játékmódból (Ranked, Unranked, Quick Match), mivel az befolyásolja a játékmenetet, ráadásul a világítás teljesítménybeli problémákat is okozott (FPS csökkenés). Ez persze a profi esport színtér szempontjából is fontos volt, hiszen ott különösen számít a jó láthatóság. Így szép lassan búcsút inthettünk az éjszakai mapoknak.

Az éjszakai mapok viszont még mindig elérhetők például Terrorist Hunt módban, illetve legjobb tudomásunk szerint a privát meccsek során is beállítható.

Neked hiányoznak az éjszakai pályák a Rainbow Six Siege-ből?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×