A Sony azt tervezi, hogy csökkenti a PlayStation letöltési sebességét Európában, a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Az elmúlt időszakban több szolgáltató kapcsán hallottunk arról, hogy a megnövekedett internetes forgalom és hálózatterhelés miatt csökkentik az adatforgalmat, hogy mindenki számára elérhető maradjon az internet. A Netflix, a Youtube, a Facebook és az Instagram és csökkentette a minőséget a hálózat érdekében.

Most a Sony tervez hasonlót bevezetni: ők a letöltési sebességet csökkentik Európában a PlayStation Network szolgáltatásban.

Kép forrása: Sony

„Úgy gondoljuk, hogy az internetstabilitási problémák miatt fontos megtennünk ezt a lépést, hiszen jelenleg nagyon sokan függnek az internet-hozzáféréstől” – mondta a Sony elnöke, Jim Ryan a hivatalos blogbejegyzésben.

„A játékosok lassabban vagy később tölthetik le a tartalmakat, ám ez a játékmenetre nem lesz hatással. A Sony annak érdekében hoz ilyen intézkedéséket, hogy mindenki számára hozzáférést tudjon biztosítani” – tette hozzá.

Mindeközben már a Microsoft is azon dolgozik, hogy valahogy fenntartsa a stabil elérést az Xbox Live szolgáltatásban. Nemrég már a Disney+ is bejelentette Európában, hogy a 4K elérés nem lesz elérhető.

Azt sajnos nem lehet tudni, hogy a PlayStation letöltések sebességkorlátozása meddig tart majd. A szabályozás nem érinti az online játékmenetet, csak arra vonatkozik, amikor frissítést, vagy DLC-t, illetve egyéb tartalmat töltünk le digitálisan.

Szomorú, ugyanis azok, akik rendelkeznek PlayStation-nel, tuják jól, hogy például Wi-Fi használat esetén a PS sosem volt a helyzet magaslatán a letöltéseknél. Ne lepődjön meg tehát senki, ha ezek után még lassabb lesz. Türelem, türelem!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×