Az elmúlt néhány óra egy igazi hullámvasút, már nem tudjuk kinek és mit higgyünk.


Az egész történet abból indult ki, hogy a League of Legends-es Reddit közösség kiakadt az NA szervert érintő 24 órás karbantartásra. Ez azért is érintette kifejezetten rosszul a LoL játékosokat, ugyanis egyre többen kényszerülnek karanténba, épp ekkor egy ilyen hosszú szerverleállás senkinek sem hiányzik.

A Traveler59OP nevű felhasználónak lett gyanús, hogy az egész karbantartási ablak furcsán van megjelenítve a Riot támogatás hivatalos oldalán, így utána kérdezett a dolognak egy hivatalos csatornán.

PSA: Tomorrow the EU WEST server will be down from 3/24/2020 08:00 PDT to 03/25/2020 06:00 PDT from leagueoflegends

 

Kiemeli, hogy sokak azt gondolják, csak az NA szervert érinti a közel 24 órás karbantartás. Ezzel szemben úgy néz ki, pont a világ másik pontja lesz érintett. Amerika helyett az EUW szerver kényszerül majd leállni majd egy teljes napra.

Egyszerre szomorú és követhetetlen az egész.

Amint az a fentebbi képen is látható, az eredeti hírekkel szemben a támogatás egyik tagja olyan információkat kapott, miszerint NA-t egyáltalán nem, helyette kizárólag az EUW-t érinti a leállás.

Ez eddig szép lenne és jó, de akkor miért volt a Riot Games hivatalos support oldalán az NA szervernél feltüntetve a karbantartás? Ehhez passzolva természetesen a leállás ideje is amerikai időzóna szerint volt feltüntetve. Miért a múlt idő? A Riot közben valószínűleg rájött, hogy valamit nagyon félrekommunikáltak…

…most ugyanis ott tart a dolog, hogy sehol, semmilyen karbantartás nem látszik érkezni.

Ez a fejetlenség persze ahhoz simán elég volt, hogy besózza a közösséget. Önjelölt Nostradamusok már jelezték is, akár mi is történik, az NA játékosok majd ingyen skint és RP-t kapnak, míg az európaiak szemét XP boosttal szúrják ki.

Mások szerint a Riot mostanra teljesen megfeledkezett az európai szerverekről:

 

Bármi is lesz március 25-én, most már ideje lenne tisztázni a Riot-nak. Abból semmi jó nem sül ki, ha meglepetésként szakad a nyakunkba egy teljes napig tartó karbantartás, még akkor is, ha ez a mi érdekünket szolgálja.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×