Doomguy sztoriján több gamer generáció is felnőtt már az évek során. A legújabb rész megjelenése kapcsán újra átvettük a játék szövevényes hátterét.


IDDQD és IDKFA? Biztosan sokan emlékeznek még a klasszikus Doom kódokra. Sőt, talán még a korai részek látványvilága is ott dereng sokak szeme előtt. Ha valakinek most hirtelen nem ugrana be, segítünk:

Az 1993-as Doom után így nézett ki az 1994-ben kiadott Doom II. A látványt, a kódokat és azt is tisztáztuk tehát, hogy az elején mennyire pörögtek a fejlesztők. De ki is tulajdonképpen ez a Doomguy? Miért utálja ennyire a pokol lényeit, és miért hiszi, hogy egymaga szembeszállhat velük? És hogyan kapcsolódik mindehhez a Mars egyik holdja, a Phobos?

Az alábbi videóban ezekre a kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat, jöjjenek hát a Doom Krónikák, vagyis történelemóra egy kicsit másképp.

 

A frissen megjelent Eternal már most hatalmas siker. A megjelenés napján csak a Steamen 100.000-nél is több egyidejű játékos pörgette. Nektek melyik rész volt a kedvenc Doomotok a sorozat elemei közül?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×