Hosszú évek óta várjuk az iPhone SE folytatását. Nem épp olyan formában érkezik, mint az sokan várták, viszont már itt van a sarkon, napokon belül érkezik.

Az Apple mindig gondosan odafigyel arra, hogy a megjelenő termékeiről ne jusson ki semmilyen információ. Egyaránt igaz ez a termék megjelenési időpontjára és a specifikációjára is. Ennek ellenére mégis valahogyan mindig a bejelentés előtt már tudjuk, hogy miért fogunk megint félmilliókat kifizetni. És általában azt is, hogy mikor.

Ebben az esetben azonban máshogy történt a dolog.

Az Apple az iPhone SE óta váratja a közösséget, hogy újra érkezzen egy tényleg belépő iPhone (nem olyan, mint a 290 ezer forintos iPhone 11). Pontos infó azonban egyelőre nincs, találgatás és reménykedés már annál több. Mert bár ez a készülék híján van néhány funkciónak, egy sokkal kompaktabb és ami fontosabb, olcsóbb megoldást nyújt azoknak, akik nem akarnak lemondani az iOS már jól ismert környezetéről.

 

Íme a legfrissebb, és talán legpontosabb jóslás a megjelenésre. Az Apple ügyeiben mindig jól értesült Jon Prosser úgy tudja, a pár napja lefújt sajtótájékoztató ellenére a tömeggyártás már megindult az Apple-nél. További jó hír, hogy a korábbi szériáknál megszokott módon, az iPhone 9 is két méretben érkezik majd a polcokra.

Balra a 2016-os sikertelefon, az iPhone SE, mellette az iPhone 8.

A külsőt már szinte biztosan ismerjük

A tech világban hiteles forrásnak számító elemzők szerint az Apple a máig forgalomban tartott iPhone 8 és iPhone 8 Plus házát fogja felhasználni az új telefonhoz. Ezekben minimális átalakítás után már helyet is kaphat majd az A13-mas chip, az Apple pillanatnyilag legjobb CPU-ja.

Ezt a cég azért teheti meg, hiszen például a Samsunggal szemben, akik ők maguknak gyártják a processzorokat, az A13 is egy teljesen házon belüli fejlesztés. Persze a Samsung is próbálkozik hasonlóval, mégis a Snapdragon-re támaszkodnak.

Állítólag méretből is kettő fajta lesz. A kisebb készülék, az iPhone 8-al azonos méretű 4,7 hüvelykes telefon, a nagyobbik pedig, logikusan a 8 Plus megfelelője, egy jelentősen erősebb hardverrel belül.

A legfontosabb kérdés: Mennyiért?

A jelenlegi ismereteink szerint (ha a koronavírus nem szól közbe) a kisebbik készülék 399 dolláros áron kerülhet majd boltokba. Ez mai árfolyamon, túl az adóztatáson, körülbelül 170-180 ezer forintot jelent. A nagyobb méretű készülék ennél 40 ezer forinttal lesz drágább.

Ezek után adódik a kérdés, hogy mi lesz az iPhone 7-tel és iPhone 8-al, melyek a mai napig elérhetőek. Nem nehéz rájönni, hogy ilyen árazás mellett az Apple már nem számol majd velük, logikus lenne, így legalább még több, már legyártott házat tudnak felszabadítani.

Titeket érdekelne egy olcsóbb, de modern hardverrel szerelt iPhone? Megéri a jól árazott iOS, vagy már a rendszer sem versenyképes a mai Android verziókkal?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×