A hétvégén megrendezésre került az FNCS duóknak szánt versenyének első játékhete. Ám nem volt felhőtlen a rendezvény, négy profit máris kitiltottak csalás miatt.


Épphogy csak elkezdődött az FNCS Duo kupája, máris négy profit kellett kitiltania az Epic Games-nek a versenyből csalás miatt. Kreo, Bucke, Keys és Slackes állt össze egy négyes csapatba, ami egyértelműen sértette a szabályzatot.

Droxide-nak már a fordulók során feltűnt, hogy valami nincs rendben. A versenynap után el is készített egy összeállítást, amiben a két csapat megkérdőjelezhető megmozdulásait mutatta be. A videóból egyértelműen látszik a teaming, ami egy meglehetősen gusztustalan módja a csalásnak.

Pláne egy hivatalos versenyen.

https://twitter.com/DROXlDE/status/1241885431811145728

A két duó ráadásul nem most csinálta ezt először, a múlt heti FNCS WarmUp során is együtt teljesítettek, mit ad isten, ott is kimagasló eredményekkel. Ez pedig csak újabb lapáttal tett rá a már egyébként is kellemetlen szituációra.

Az FNCS szabályzatának erre vonatkozó részlete – Epic Games

A szóban forgó négy profit 60 napra meszelte el az Epic, ami akár sorsfordító is lehet a karrierjüket tekintve. Mivel mindannyian tartoznak egy nagyobb szervezethez, így az is kérdéses, hogy azok meg akarják-e majd tartani őket.

Természetesen az éremnek van egy másik oldala is, sokan úgy gondolják, hogy túl gyorsan döntött az Epic, a játékosoknak nem volt esélyük megvédeniük magukat:

https://twitter.com/KreoFN/status/1241956264248324097

 

Az említett négy profi ráadásul nem is rossz játékosok, ha tényleg csaltak és jól járt el az Epic Games, érthetetlen, hogy miért csinálták, elvégre valószínűleg szabályos úton is jól teljesítettek volna.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×