Az esportok menthetik meg az élő televíziózást a koronavírus idején. Szerencsére már egy hazai sportcsatorna elkezdett kísérletezni vele.


Hatalmas bajban van a sportélet a koronavírus-járvány miatt. Sorra mondják le a nagyobb rendezvényeket, lassan már nem lehet élő sportot nézni a világon. Eltolták a futball EB-t, veszélyben az olimpia, a legtöbb bajnokság szünetel, vagy zárt kapus mérkőzésekkel halad előre. A sporttelevízióknak nincs mit közvetíteniük, ismétlésekből élnek.

Most lehetne megmutatni a világnak, hogy az élő sportok mellett az esport is képes a szórakoztatásra.

 

Szerencsére egyre többen fordulnak a játékok irányába a kialakult kaotikus helyzetben, Észak-Amerikában a hétvégi Nascar forduló helyett online autóversenyzést közvetítettek, valamint a tegnapi nap a hazai M4 is esport versenyt közvetített magyar nyelven. Sugározták ugyanis a bahreini Formula-1 nagydíjt.

Forrás: M4 Sport

Ez akár lehetőséget is adhatna arra, hogy hosszútávon a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is végre elismerje az esportokat és egy-két játékot az olimpiai programhoz csatoljanak. Évek óta folynak a tárgyalások arról, hogy van-e helyük a játékoknak az Olimpián. A szimulátoroknak egyébként nagy esélyük van a programba jutásra, az olyan címek, mint a FIFA, a Formula-1, az NBA 2K széria, vagy éppen az NFL, vagy NHL játékok mind emészthetők lennének a laikus szemek számára is.

Utánuk már csak egy kis lépés lenne bemutatni a nagyközönségnek a League of Legens, a Dota 2, vagy éppen a Rainbow Six: Siege és Counter-Strike versenyeket. Az USA-ban az ESPN oroszlánrészt vállal az esportok bemutatásában, képernyőre vitték már a múltban a nemzeti League of Legends bajnokságot is, de az Overwatch League is pörgött már élőben náluk.

Nem lennénk tehát meglepve, ha a jövőben nyitnának a sporttelevíziók az esportok irányába. Ugyanis új, érdekes élő műsorok nélkül a tematikus csatornák hosszú távon nem fognak tudni túlélni. Most lehetne tehát megpróbálni népszerűsíteni az esportokat, szerencsére a magyar M4 is kísérletezik már ezzel.

 

×