A Nintendo új kontrollerével olyan módon irányítható a játék, amit nem igen szoktunk meg a konzolon. Ajánljuk az arcade kontrollerek kedvelőinek.


Első ránézésre is játéktermi hangulatom lett attól a Switch-hez készült kontrollertől, melyet egy japán vállalat, a Thanko készített. Abban egyetérthetünk, hogy a Switch-nek különleges és egyedi kontrollere van, ami sokféle funkciót lehetővé tesz. Mégis azok, akik valami másra vágynak, vagy épp úgy akarnak játszani, ahogy azt teszik általában a játéktermi gépeknél, készítettek egy ilyet:

Kép forrása: Thanko

A Switch Arcade Controllernek nevezett kis eszközt egy külön dokkolóként lehet megkapni, vagyis csak beleillesztjük a konzolt, és használhatjuk is. Amint látható, található rajta egy irányító kar, valamint 6 megszokott gomb a mozgáshoz, kifejezetten a verekedős játékokhoz. Természetesen a szokásos kiegészítő gombok is helyet kaptak, mint a +,-, ZL, ZR és Home és Turbo gombok. A Turbo ugye arra jó, hogy egyes gombokat ne kelljen nyomkodni, folyamatos lenyomás esetén is olyan, mintha nyomkodnánk. Ez például folyamatos lövés, rúgás stb. esetén hasznos.

Kép forrása: Thanko

Természetesen a kis kontroller nem minden játék játszására alkalmas, hiszen vannak hiányzó gombok, de persze ennek használata közben is működnek a Joy-Con gombjai.

Természetesen ezzel is tölthető – Kép forrása: Thanko

A kis kontroller egyébként 5 ezer jenért vásárolható meg a Thanko oldalán, ami kb. 15 ezer forint.

 

Te vennél ilyen kontrollert a Switch konzolodhoz?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×