A múltkori specifikációbejelentőben azt mondták, a „legjobb 100 játék” elérhető lesz a PS5-ön. Most tisztázta a Sony, hogy is értették.

A Sony még kedd este tartott nagy bejelentőt az idén év végén érkező új PlayStation hardveréről. Ezzel egy külön cikkben mi is foglalkoztunk, és ott is idéztük Mark Cerny vezető tervező szavait az előadásból: „a megjelenés napján a PlayStation 4 100 legnépszerűbb játéka játszható lesz a PlayStation 5-ön.”

Ahogy a VG247 is írja, többen voltak, akik ezt egy kicsit kevesellték, hiszen 100 játéknál azért több kell ahhoz, hogy valamit visszafelé is kompatibilisnek hívjunk. Most a Sony egy hivatalos közleményben tisztázta a helyzetet.

„A prezentációban Mark Cerny csak egy pillanatképet közölt a 100 legnépszerűbb játékról, mutatva, milyen jól halad a munka a visszafele kompatibilitáson” – írják.

A tisztázásban már pontosabb képet adnak: a PS4-en elérhető közel 4000 játék „túlnyomó többsége” játszható lesz a PS5-ön a megjelenés napján, ráadásul a megnövekedett hardverkapacitás miatt magasabb és stabilabb FPS-sel, és akár megnövekedett felbontásban is.

Úgyhogy nem kell aggódni: már a megjelenés napján bőven lesznek játékok az új PlayStation-re!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×