Bár csak pletyka és kiszivárgás, de végre hallunk valamit a nagy sikerű Marvel’s Spider-Man játék folytatásáról.

https://leet.hu/termekek/merchandise/?price=&pa_gyarto=goodloot&stock=

„Pókember, Pókember,

Mindent tud, amit egy póknak kell”

Valljuk be, akár nagy Pókember rajongó valaki, akár egyáltalán nem, a legutóbb PS4-re készült Marvel’s Spider-Man nagyon jól sikerült játék lett. Én magam is sok órát töltöttem el vele és minden DLC-t megvettem hozzá, hogy teljes legyen az élmény. Arról nem is beszélve, mennyire menő volt, hogy az egész magyar feliratot és kezelőfelületet kapott.

Már akkor lehetett sejteni, hogy valószínűleg lesz folytatás, amire egyébként a végén utalás is van, ahogy kb. minden Marvel film végén. Most a Redditen egy új kiszivárgás jelent meg, ami alapján jó sok mindent tudhatunk meg a lehetséges folytatásról. Persze nem árt ezeket fenntartásokkal kezelni, hiszen semmi sem biztos, de jó érzés, hogy végre hallunk valamit a játékról.

Megjelenés

Kép forrása: Spider-Man

 

A Reddit felhasználó szerint a játék készülését valamikor most nyáron jelentik be, de majd csak jövőre, valamikor 2021 végén jelenhet meg. Ez alapján szinte biztos, hogy már PS5-re érkezik, ami jelentős minőségbeli ugrást ígér, legalábbis a hardverspecifikáció alapján.

Az biztos, hogy Sony számára megérte megszerezni a fejlesztő Insomniac Games csapatát a munkához, hiszen az előző játék sikeres lett. Amikor a PS5 SSD-jét legelőször bejelentették, pont a Spider-Man példáján keresztül mutatták be, hogy milyen gyors lesz majd a töltés. Ha minden igaz, akkor tehát 2021 karácsony tájékán játszhatunk először a játékkal, ami….

Télen játszódik

Kép forrása: Spider-Man

A történet a szivárgás alapján nem csak télen játszódik, de azután, ahogy az előző rész véget ért. Elvileg hat hónappal járunk a történtek után, Peter együtt van MJ-vel és még mindig gyászolja az elhunyt May nénit. A játék ismét single player-re fókuszál, ami nem is gond, tekintve hogy legutóbb is fantasztikus történetet hoztak össze. Multi nem várható. A történet szerint az Oscorp szuperkatonákat szeretne gyártani, de természetesen rosszul sül el.

New York

A helyszín természetesen ismét New York, azon belül is Queens és Brooklyn alkotja a map fő részét.

Szereplők

Kép forrása: Spider-Man

Természetesen a főszereplő ismét Peter Parker lesz, de az első részben is láthattuk, hogy szép lassan Miles Morales is bekapcsolódik a történetbe. A végén pedig Peter számára is kiderül – spoiler!! – hogy hasonló képességekkel rendelkezik a srác. Nagyon valószínű, hogy Peter egyfajta mentorként is jelen lesz a játékban. Állítólag a történet egyes részein Miles-t is irányítani tudjuk, sőt talán még az is lehetséges, hogy választani tudunk kettejük közül. Erre persze nincs garancia. Valószínű, hogy Eddie Brock is része lesz a történetnek, a szivárgás szerint pedig Harry Osborn lesz Venom. Ez eddig a legnagyobb csavar, érdekes felvetés. Ahogy a PS4-es változatban is, itt is több ellenségre lehet számítani, így felbukkanhat akár Mészárszék és Mysterio is.

Játékmechanika

Kép forrása: Spider-Man

Mivel a PS5 rengeteg új lehetőséget teremt, így a fejlesztők sokkal összetettebb világot tudnak alkotni. Lehetőség nyílik jobban bejárni az épületeket, illetve a közlekedés is változhat a map különböző pontjai között. Rengeteg új animáció is várható, hogy a lengedezés ne váljon repetitívvé.

Természetesen ez mind csak pletyka és szivárgás, így sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ilyen lesz az új Marvel’s Spider-Man játék.

Te milyen Pókember játékot szeretnél?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×