Alig pakolta ki a bőröndjeit az új League of Legends Wukong, máris megérkezett az első hotfix a karakterre. A gond csak az, hogy nerf-csomag hullott az égből buff helyett…

A League of Legends közösség tűkön ülve várta Wukong átalakításának megjelenését. Nemcsak azért, mert jó lett volna viszontlátni a meta közelében, hanem azért is, mert már vagy egy éve belengették a fejlesztők az érkezését. Hosszú hónapokon át tesztelték a különböző iterációkat, míg végül a 10.6-tal nemrég az éles szerverekre is befutott az új verzió.

Ahogy az lenni szokott, az új karakterekhez hozzá kell szokniuk a játékosoknak, nem volt ez másképp Wukong esetében sem. Őszintén szólva saját tapasztalataim alapján volt sokkal erősebb stádiumban a PBE-n a karakter, mégis nagyon sokan panaszkodtak a majomkirály erejére az éles szervereken is.

A Riot Games pedig a többségre és a statisztikákra hallgatott, el is készült a hotfix nerf a karakterhez.

A változtatások:

  • A passzív mostantól 10-ig halmozódik, minden stack 50%-ot ad a korábbi 62.5% ellenállás helyett.
  • W költség: Drágább a klón a korai szakaszban, cserébe 18-as szinten már csak 40 mana lesz.
  • W klón sebzése: Csökkent 10%-kal minden szinten.
  • Az alapéleterő regenerációját is gyengítették a karakternek, öt másodpercenként már csak 4 HP-t tölt vissza.

A baj ezekkel a nerfekkel, hogy papíron jól festenek, de a gyakorlatban semmit sem oldanak meg. Wukong a mini-rework megjelenése után egyáltalán nem volt erős, egyedül a dupla ulti az, ami hasznossá tette. Ezt szóvá is tette HaRAMbe, a League közösség legismertebb Wukong mainje:

 

Természetesen a nerfnek sem örült, hiszen jól tudja, hogy a karakter statjai bőven elbírtak volna egy kis buffot, a Riot Games mégis oda nyúlt, ahova nem kellett volna…

 

Kíváncsian várjuk, hogy mit szűr le mindebből a fejlesztőcsapat, nem lennénk meglepve, ha a következő ciklusban némi buffot is kapna a karakter.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×