A F1-es szezon szétbombázása után néhány pilóta úgy döntött, hogy virtuális szervezik meg a világbajnokság futamait. A rajtrácsot a versenyzők mellett esportolók és még labrarúgók is színesítik.

A koronavírus okozta helyzet miatt az FIA úgy döntött, elmarad az Ausztrál Nagydíj, sőt nem csak az, a legfrissebb információk szerint nem lesz holland, spanyol és monacoi futam sem.

Lando Norris, aki egyébként is híresen nagy gamer, azonnal előállt a kialakult helyzetre egy forgatókönyvvel. A McLaren versenyzője az F1 2019-et hívta segítségül, hogy amíg nem kezdődik el a szezon is legyen mit néznie a Formula 1-re éhezőknek.

Az első futam már le is ment

A híres pilóta profi esportolók mellett labdarúgókat és más sport nagy neveit is meghívta a megmérettetésre. Az első verseny a #NotTheAusGP taggel futott körbe, a végén pedig mi, magyarok örülhettünk a legjobban.

A mezőnyben ott volt a Real Madrid kapusa mellett Bereznay Dani is, aki be is tudta húzni az első futamot.

A magyar esportoló az Alfa Romeo szerződtetett pilótája az F1 2019-ben és pillanatnyilag a pótbajnokság éllovasa is.

Érdemes belenézni Lando Norris videójába, ahol a legjobb pillanatokat tekinthetitek meg összevágva egy alig több mint negyedórás videóban:

Következő állomás: Bahrein

Lando Norris, Bereznay Dani és sok más influencer már elkezdte hirdetni a következő futam kezdetét, úgy tűnik tényleg sikerül hagyománnyá alakítani a sorozatot. Ennek kifejezetten örülünk, ugyanis az igazi Formula 1-re még hónapokat kell várni.

A bahreini futam magyar idő szerint március 22-én lesz 7 órától.

A bahreini futamon Bereznay Daninak esélye lesz ellépni e mezőnytől egy második első hely begyűjtésével. Lando Norris szerencsére nem a legjobb formáját mutatta az első futamon, a többiektől pedig talán annyira nem kell tartania a magyar tehetségnek.

A verseny a Veloce Esports youtube csatornáján lesz követhető, érdemes állítani erre egy ébresztőt.

Ti megnézitek majd a futamot? A karantén ideje alatt nehezen tudok jobb elfoglaltságot elképzelni, mint egy magyar pilótának szurkolni a jelenleg legéletszerűbb Formula 1 szezonban.

Fejléc: www.racingline.hu

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×