A Call of Duty: Warzone több játékost vonultat fel, mint az eddigi Battle Royale játékok. A csapatmunka azért elengedhetetlen. Ebben próbálunk segíteni.

Jelenleg nagyon pörög a Call of Duty: Warzone, a játékosok körében most az egyik legjobb BR-nek számít. Bár a Warzone-ban most már lehetőség van egyedül is harcba indulni, a játék legjobban mégis talán csapatban élvezhető, ahol igazi csatában érezhetjük magunkat és ahol különösen fontos csapatmunka.

Ennek persze óriási hátulütője tud lenni, amikor random csapattársakkal próbálunk túlélni és harcolni, akikkel nehéz kommunikálni, nem jól helyezkednek, nem a megfelelő módon mozognak stb. Egy jól összehangolt, kiegyensúlyozott csapattal nyilván jóval könnyebb a győzelem. Annak érdekében tehát, hogy minél több győzelmet szerezzünk, elengedhetetlen egy megfelelő csapat felépítése. Most ebben próbálunk picit segíteni, reméljük sikerrel.

Szerepek a csapatban

Kép forrása: Warzone

Minden csapatban nagyon fontos az, hogy előre eldöntsük, kinek milyen szerepe lesz a játék során. Ha mindenki tudja, hogy miben jó, az a legjobb, hiszen így könnyen le lehet osztani a szerepeket, feladatokat. A szerepek eldöntése segít a lootolásban és a harcokban is, hiszen mindig mindenki tudja, mi a feladata.

A Warzone gyors játékmenete arra kényszeríti a játékosokat, hogy agresszívak legyenek, így szükség van arra, hogy a csapattársak kiválóan helyezkedjenek és megfelelő fegyverzetük legyen. A legjobb módszer talán az, hogyha minden csapattárs más hatótávú fegyvert visz magával. Így legyen olyan, aki a közelharcra fókuszál, valaki a középtávra, valaki pedig távolra. (Close range, mid-range, long range.)

Ez azt jelenti, hogy az a jó, ha egy játékos mondjuk sniper fegyverrel vagy DMR-rel van felszerelve, valaki AR-rel vagy LMG-vel, valaki pedig SMG-vel vagy shotgunnal. Így minden csapatban lesz legalább egy ember, aki hirtelen tudja kezelni a váratlan helyzeteket, attól függően, hogy milyen távol vannak. Így tökéletesen lehet egymást fedezni.

Egy másik módszer, hogy ha két mid-range-re fókuszáló csapattag van, így amikor mondjuk a harmadik közelharcba keveredik, a másik kettő kicsit távolabbról, oldalról támogatni tudja. Leszedik az ellenfél csapatát és esetleg felhúzzák a közelharcban elhullott csapattársakat.

Fontos tehát, hogy mindenki nagyjából tudja azt, hogy miben jó. Messzebbre szeret/tud lőni, inkább közelre stb. Persze tudjuk, hogy mindig könnyű ezeket mondani, de megoldani egy-egy helyzetet igen nehéz. Ezért nem árt felkészültnek lenni a csapat szintjén is.

A sniperek szerepe

Kép forrása: Warzone

Ahogy már mondtam, nagyon fontos, hogy legyen a csapatban valaki, aki jól kezeli a sniper fegyvereket. A Warzone mapján bizony sok nyílt és nagy terület akad, ahol fontos lesz az, hogy jól lássuk az ellenfeleket. Mindazonáltal a sniperek szerepe abban van, hogy harc kialakulása esetén ők legyenek azok, akik lelövik az ellenfél páncélját annyira, hogy a közelharc már simábban menjen. Ha a sniper sikeresen lelőtte a shieldeket, a két másik játékos már közelebb kerülhet, és közelharci, erős fegyverekkel hamar véget vethetnek a csatának.

Ebben persze a megfelelő infózás is fontos lesz, ne feledjünk tehát UAV-t venni a shop-ból! A sniper fegyverek használata másfelől lehetőséget teremt arra is, hogy messziről beleszóljunk két csapat harcába. Ez persze nem tisztességes, de ezzel is fogynak az emberek.

Ellenben az is fontos, hogy a csapat snipere rendelkezzen valamilyen jó kis másodlagos fegyverrel is, mivel közelharc során nagyon kiszolgáltatottá válhat. Fontos tehát, hogy a csapattársak figyeljenek a sniperre, védjék őt. Ezen kívül persze valamennyire a sniper is legyen felkészülve arra, hogy rárohanhatnak.

RPG

Kép forrása: Youtube

Néha nem rossz, ha a csapat egyik tagja eltesz egy rakétavetőt. Az RPG nagyon hatásos lehet, ha sikerül jól célba juttatni a löveget, különösen akkor, ha mondjuk a cél egy helikopter, amiben éppen egy egész csapat utazik.

AR és LMG

A Warzone sajátossága a pörgős játékmenet, illetve az, hogy kevésbé támogatja a kempelést, inkább az a lényeg, hogy sokat mozogjunk és vadásszuk az ellenfeleket. Ahogy már korábban is írtunk róla, a meta fegyverek beszerzése épp ezért válik elengedhetetlenné, amiben a Warzone nagyon jó rendszert dolgozott ki. Nem kell például a kiegészítőkkel bajlódni, azzal csak megy az idő.

Különösen előnyös fegyver persze itt is van, így érdemes egy-egy jó AR-t és/vagy LMG-t felvenni. Jelenleg az M4A1-es az egyik legkedveltebb meta-fegyver a játékban.

Infózás

A csapatmunka során nem csak a szerepek fontosak, de a megfelelő infózás is. Jelenleg nagyon egyszerű és gyorsan használható módszer van a pingelésre a pályán, ami megmutatja, hogy a csapattársak mit látnak és merre. Én úgy vettem észre, hogy ADS közben nem lehet pingelni, de lehet hogy nálam van a hiba. Ettől függetlenül a csapatok számára a voice-chat is rendkívül előnyös.

Persze tudjuk, hogy nem feltétlenül ezek a legjobb taktikák, sőt valószínűleg mindenki másképp csinálja. A csapatmunkán kívül arról is írtunk, mit érdemes még megfontolni a Warzone-ban, ahelyett, hogy csak rohangálunk fel-alá.

Szerinted melyik a legjobb csapattaktika a Warzone-ban?

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×