A support karakterek, mint Soraka, Sona vagy Janna után ezúttal Kalista költözik a felső ösvényre, és kavarja fel a meta állóvizét. Mutatjuk, hogy működik.

Amióta elindult a 10. szezon Kalista választási rátája picit megemelkedett. Először boton Taric-kal kiegészülve alkottak egy elég erős párost, most pedig független nőként feszít a felső ösvényen. De mitől kezdett el működni hirtelen egyedül is a karakter?

Az elmúlt időszakokban nem igazán kapott akkora változtatást a karakter. Ennek ellenére az apró módosítások megtették hatásaikat. A 10.1-es frissítéssel nőtt az armorja, amivel a hős picit tankosabb lett. Egyedül látni egy Kalistát kicsit furának tűnhet, hisz a lelkét összekapcsolja egy másik karakterrel a játék elején. Ráadásul az ultiját se tudja így használni. Ennek ellenére a karakter választása rohamosan megnőtt, és a profik szintjén 52% win rate-tel rendelkezik a karakter.

kalista picks

De hát a profik is nyomják

A profi ligában is bemutatkozott, ahol TheShy választotta ezt a karaktert a Vici elleni LPL győzelméhez. Az IG topposa azért előtte rendesen begyakorolta a karaktert, és solo que-ba spammelte Kalistát.

Mivel a felső ösvényen jelenleg elég nagy a meta változás, köszönhetően annak, hogy a bruisereket kezdik kiszorítani a tankok és enchanterek, így új hősök után kezdtek nézni a játékosok. A játék elején Kalista összekapcsolja magát a dzsungelessel új utakat nyitva meg ezzel a gankhez, és engage-hez. Habár, amikor nincs jelen a társ, elveszíti pár fontos elemét a karakter. Azonban köszönhetően a magas mobilitásának és, hogy az ellenfél általában közelharci hős, az ugrásával és 525-ös range-vel kifejezetten kényelmesen érzi magát odafent.

Kalista build és gameplay

Ez nem azt jelenti, hogy mostantól fogjátok a hőst és azonnal válasszátok vakon, mert a Leet azt írta, hiszen ezt a karaktert is meglehet fogni, főleg ha nem tudod a mechanikáját, vagy például kapsz egy Jayce-t ellenfélnek. Mielőtt neki vágnál a nagy ranked mászásoknak, gyakorold be a távolságát, kite módszerét Practice Toolon keresztül, mivel ha nem ismered a karaktert, csak intelni fogsz, és nem szeretném, ha elfeedelnéd a meccsem. Amint elsajátítottad irány a Rift. A legtöbben Hail of Blades keystone-t hoznak köszönhetően az instant burst ASnek, amivel extra dárdák kerülnek az ellenfél hátába, megkönnyítve ezzel az engage-t.

kalista rune

Tárgyakban a Sanguine Blade a legkedveltebb, mellyel még több AS-t kap a hős, ha egyedül van. A védekezésre is fontos figyelni. A Berserker’ Greaves, BOTRK a Legend: Alacrity rúnával rengeteg támadási sebességet biztosít, és könnyedén szökkenhetünk körbe, mint egy szöcske. A Mercurial Scimitar pedig a CC-k ellen kötelező. Ha ez megvan fogjunk még egy Runaant és kész is a build.

 

kalista

Verdikt

Kalista egyértelműen nem egy könnyű champ és ahhoz, hogy hasznos legyél tényleg jól be kell gyakorolni a hőst. Ne add fel, ha elsőre nem sikerül, de amint ráérzel, nagyon tetszeni fog a stílusa topon. Jelenleg az egyik legerősebbként tartják számon, de fontos számára a jó matchup és, hogy kihasználjuk minden apró mozdulatát.

Te melyik karakterrel veszed be topot?

https://www.facebook.com/groups/lolfungary/

×