Öt kártya is nyugdíjba vonul a Hearthstone metából, legalábbis ami a Standard módot illeti. Összegyűjtöttük a hivatalos érveket a döntés mögött.


Az Ashes of Outland kiegészítő még meg sem jelent, de már most borítja a Hearthstone metát. Teljesen újragondolt Preist Class, frissen érkező Demon Hunter Class, nyugdíjazott lapok, kirotáló kiegészítők és még estig lehetne sorolni a ránk váró változásokat.

A rengeteg tényezőből ezúttal most a Hall of Fame változásokat emeltük ki, körüljártuk a hivatalos indoklásokat a lapok kivétele mögött.

Leeroy Jenkins:

„Jelenleg túl sok meccset fejeznek be Leeroy Jenkins segítségével a szervereken. Rengeteg face damage-re képes, ráadásul Neutral lapként, Class-tól függetlenül. Leeroy kivételétől azt reméljük, hogy a meccsek ezentúl még izgalmasabb és még változatosabb módokon fejeződnek be, a tőle megszokott Charge-os face damage helyett.”

Mountain Giant:

„Karrierje során szó szerint agyonhasználták. Sok koncepciót hívott életre szinte egymaga, gondoljunk csak a Big Mage vagy a Handlock kezdeti változataira. De a jövőben nem szeretnénk, hogy egyedül ellopja a showt. Szeretnénk, ha ezek a deckek nem ugyanarra a lapra építenének. A Mountain Giant kivételével pedig lehetőség nyílik lapokat tervezni az utána hagyott űrre, akár Class-onként. Jelenleg ugyanis bármit tervezünk, ez úgyis erősebb lesz.”

Mind Control Tech:

„Egyszerű a helyzet, az MC Tech dizájnja már nem illik bele az RNG-ről alkotott elképzelésünkbe. Rengeteg rossz érzést hagy maga után a Standard meccseken.”

Acolyte of Pain:

„A legnépszerűbb Neutral kártya, ha laphúzásról van szó. Nehéz azonban egyensúlyt tartani a tervezéskor, hogy melyik Class miként fogja tudni kihasználni. Mindig lesznek, akik jobban kiaknázzák majd a benne rejlő laphúzó potenciált, míg mások szinte semennyire. Nyugdíjazásával lehetőség nyílik hasonló lapokat tervezni, specifikus módokon.”

Spellbreaker:

„Hasonló itt is a történet, mint a Mountain Giant és az Acolyte esetében. Neutral lapként annyira jók, hogy bármilyen hasonló funkciójú lapot akarunk tervezni, az mindig gyengébbnek fog tűnni. Mivel szeretnénk Silence lapokat a jövőben, a tervezés könnyítése érdekében vesszük ki. Jó példa a Gluttonous Ooz esete is. Annyira erős fegyver leszedés volt, hogy minden mást elhomályosított, ez van a Spellbreakerrel is, Silence vonalon.”

Általánosságban tehát elmondható, hogy a jövő lapjainak támogatására születtek meg ezek a döntések. Érkezik tehát mindegyik lap pótlására az erősítés, de nem ennyire egyértelmű módon, és vélhetően nem Neutral lapként. Szerintetek jogosak a Hall of Fame választások?

https://www.facebook.com/groups/manaaddict/

×