Érdekes dolgok történnek akkor, ha rekordmélységbe zuhan a játék népszerűsége.

Sajnos már követni sem lehet azt, hogy mennyi hír érkezik a PUBG nevetségesen működő anti-cheat rendszerével kapcsolatban. Ezt megkoronázandó a support sincs a helyzet magaslatán, sőt olykor velük a legnehezebb.

A PUBG hetek, sőt hónapok óta folyamatosan veszít a népszerűségéből, bár még mindig sokan játsszák, a hanyatlás teljesen nyilvánvaló. Az egykor 3 millió egyidejű játékossal is bíró játék már az 500 ezres határt sem sűrűn tudja átlépni, tegnap pedig újabb mélyponton volt, „csak” 470 ezren tolták.

Bár ezek a számok magukban nem vészjóslóak, a játék múltját tekintve egyre kellemetlenebb a helyzet. Sajnos már több ízben bizonyították a fejlesztők, hogy nem tudják kontrollálni, mi történik a játék körül, a mostani eset pedig csak alátámasztani tudja ezt.

PUBG In-Game Ban got suddenly removed after 3 months
byu/Xauber inPUBATTLEGROUNDS

 

Történt még 3 hónappal ez előtt, hogy a Xauber nevű Reddit felhasználót kitiltotta a BattleEye a játékból, mely meg is jelent a profilján VAC tiltásként feltüntetve. A játékos azonnal kapcsolatba lépett a támogatással, ők azonban hosszú email váltások után sem voltak hajlandóak levenni az eltiltást, ragaszkodtak a játékos bűnösségéhez.

Az utolsó kapcsolatfelvétel óta hetek teltek el, közben Xauber már megvette újra a játékos és már 82-es szintre tornázta a battle pass-ét is.

Minap visszalépett a régi profilra, hogy más játékokkal játsszon, mikor meglepődve tapasztalta, hogy mindenféle figyelmeztetés és tájékoztatás nélkül lekerült a profiljáról az eltiltás.

Téves In-Game tiltásra hivatkoznak, ezt azonban egyszer sem ismerték el és hetek óta lezártnak tekintették az ügyet.

Persze feltételezhetnénk, hogy egyszerűen megtalálták a hibát az anti-cheat kódjában, ezt azonban jó eséllyel lekommunikálták volna.

Ez a csendes ban eltávolítás gyanúsan egybevág a rekord-alacsony játékosszámmal és ez a közösségnek is feltűnt.

A Redditen többen is arra gyanakodnak, hogy a PUBG fejlesztői ilyen módszerrel szeretnék újra felturbózni a játékosszámot. Ha ez igaz, a feléjük tanúsított amúgy is minimális tisztelet újabb mélypontra érhet.

Comment
byu/Xauber from discussion
inPUBATTLEGROUNDS

Egy másik tag a közösségből azt állítja, hogy nem egyedüli az eset, ő több permabannos játékost is lekövetett, akiknek mostanában újra meccsek látszódnak a profiljaikon. Zseniális.

Comment
byu/Xauber from discussion
inPUBATTLEGROUNDS

 

Véletlen egybeesés lenne, vagy tényleg ilyen inkorrekt módszerekhez folyamodnak azért, hogy életben maradhasson a játék? Valamit virítaniuk kell, mert a Warzone sikere töretlen, van tehát miért aggódni.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×