Megelőzés, védekezés és karatén-szabályok. Bármilyen furcsa, igenis sokat tanulhatunk az eltúlzott, videojátékos világjárványokból.

A koronavírus kapcsán jelenleg minden a megelőzésről és a fertőzés kezeléséről szól az egész világon. Videónkban most felidézzük a gaming világ legpusztítóbb járványait a Divisiontől a World of Warcraft világán át a Mass Effectig. És azt is, hogy mit tanulhatunk belőlük 2020-ban:

Tanulság? Ismerjük meg ellenségeinket!

A játékokból rengeteget tanulhatunk a valós élet vészhelyzeteiről. A minél valósághűbb szimuláció érdekében ugyanis ezen játékok tervezésébe rengeteg infektológus és immunológus szaktekintélyt vontak be a fejlesztők. Mind a járvány terjedése, annak megelőzése és a visszaszorítása kapcsán releváns és hasznos információkat hordozhatnak a szórakoztató játékmenet mellett.

Ráadásul az említett játékok között több olyan is akad, melyet relatíve gyorsan végigjátszhatunk. Például a Mass Effect trilógiát kb 85-90 óra végigtolni. Ha tényleg hosszabb távra rendelik el az otthoni munkavégzést és tanulást, akkor napi két óra játékkal kb. két hónap alatt végezhetünk is vele.

Minél többet tudunk a járványos valós természetéről, annál könnyebb lesz elkerülni őket. És miért ne tehetnénk meg mindezt játék közben, szórakoztató módon?!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×