A Google az amerikai kormány számára hoz létre egy online platformot, mely a COVID-19 elleni harcban segítené a lakosságot.

Donald Trump amerikai elnök pár napja jelentette be, hogy a Google egy online felületet hoz létre, mely segíteni fog a koronavírus elleni harcban. A Google álláspontja szerint, a cég teljes mértékben együtt fog dolgozni az amerikai kormánnyal a digitális fegyverként emlegetett honlap kifejlesztésében. Az oldal célja az lenne, hogy minden olyan téves információt kiszűrjön, ami a COVID-19, köznapi nevén koronavírussal kapcsolatosan lát napvilágot. Megakadályozza a pánikot és megvédje az állampolgárok egészségét.

 

Nagyon sok platformon, mint a Facebook, vagy Twitter, már elkezdődött a hamis információk eltüntetése. De a tempót lehetetlen tartani, ezért kell közbelépnie a legnagyobb szereplőnek is, a Google-nek.

google

Ez a honlap a kormány „fehér lovagjaként” fog üzemelni, és a lakosság számára pontos, és valós adatokat oszt meg. Az összes hamis tézis így a múlté lehet, és a légből kapott pletykák pedig eltűnhetnek a színről. A megelőzéstől kezdve, a fertőzés esetén teendőket is összegyűjtik segítve ezzel mindenkit.

Hogy pontosan mikor érkezik, az még kérdés, de tekintve, hogy mekkora emberi erőforrás van a Google mögött valószínűleg gyorsan előállítják a honlapot. Ezenfelül a cég San Fransisco és környékén egy olyan eszközön kísérletezik, mely segít eldönteni, hogy miként osztályozzák a koronavírus tesztre váró embereket. Mesterséges intelligencia segítségével prioritási listát állít fel, a leggyanúsabb eseteket és potenciális betegeket pedig előrébb rangsorolja.

A módszer egyelőre csak ezen a területen indul, de később igyekeznek kiterjeszteni minél szélesebb körökben. A Google általános információs oldalát itt találjátok. Magyarországon is rengeteg álhír terjed a koronavírussal kapcsolatban, így itthon se jönne rosszul egy hasonló eszköz.

Szerintetek hány nap kell a Google-nek? Sikeres lesz a digitális fegyver?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×