Az Apex Legends egy gyors, s igencsak akció dús Battle Royale játék. Szerencsére a fegyverek arzenálja sem szűkös, íme a szerkesztőség kedvencei.

Minden játékosnak vannak személyes preferenciái. Senki sem egyezik meg tökéletesen a szomszédjával, mások az öltözködési szokások, az érdeklődési kör, valamint lefogadom, hogy Apex Legends esetében is annyiféle „Top 5 fegyver” születne, ahány embert megkérdezünk.

Persze éppen ettől lesz érdekes a játékélmény, a csapat összeállításáról már nem is beszélve. A napokban írtunk az Apex fegyvereinek sebzéseiről, két informatív grafikont vizsgálva. Épp ennek okán döntöttünk úgy, hogy elkészítjük a saját Top 5-ös listánkat, ami szigorúan szubjektív véleményt takar. Igyekeztünk némi objektivitást is belevinni, figyelembe véve a grafikonos anyagot, de ha teljes mértékben a statisztikákra támaszkodnánk, akkor a Care Package exkluzív fegyverek tennék ki a lista nagyját. Azokról meg mindenki tudja, hogy kiválóak, nem hiába vannak speciális ládákba pakolva, hogy ne mindenki juthasson hozzájuk.

Az ötös listát nem rendeztük sorba, szimplán csak a szívünkhöz legközelebb álló ötöt emeltük ki.

Devotion

Egy Care Package exkluzív fegyvert muszáj említeni, s ha említünk, akkor a legkomolyabb DPS-sel rendelkezőt emelnénk ki. Akik az első pillanattól kezdve játszanak az Apex-szel, azok végigkövethették a fegyver „átalakulását”. Eleinte King’s Canyon bármely pontján megtalálható volt, ám olyan erősnek számított, hogy a fejlesztők idővel a Care Package-ekbe száműzték.

M600 Spitfire

Bőven van jelenleg jobb fegyver a Spitfire-nél, viszont még mindig az egyik legmegbízhatóbb fegyver a gyengébb, vagy kezdő játékosok kezében. A szerkesztőségben sajnos nem Mendók, Dizzy-k, vagy Shroudok tolongnak, így bizony nem baj, hogy ha említünk egy olyan fegyvert is, ami a „célzásképtelen” emberek kezében is sikert eredményezhet. Játékmenetében hasonlít a Devotionre, annyi különbséggel, hogy ezt bárhol meg lehet találni a pályán. Elengedhetetlen hozzá az Extended Mag, ám ha találunk belőle, igazi pusztítóvá válik a gépfegyver. Csípőből is jól irányítható, vagyis középtávon belülről csodákra képes. A harmadik szezonban ugyan erősebbnek éreztük, de ettől még mindig kellemes vele játszani.

R-99 és R-301

Jót tett az R-301-nek a harmadik szezonban bevezetett Anvil Receiver megjelenése. Addig sem volt komolyabb gond vele, ám az előző szezon óta véleményem szerint a legmegbízhatóbb Assault Rifle a játékban. Biztonságos kezelhetőség, gyors és a sebzése is stabil.

Kistestvére, az R-99 pedig ugyan már egy nerfen is túl van, ám még így is szívesen fordulunk felé, ha elszórva megtaláljuk a pályán. A bővített tár a kis SMG esetében elengedhetetlen, viszont ha abból sikerül kéket vagy lilát szerezni, nem nagyon lesz játékos, aki közelről megfog minket.

Peacekeeper

Érdekes a Peacekeepert a listán látni azok után, hogy decemberben változtattak a Precision Choke-on a fejlesztők és márciusban pedig folytatták a nerf-hullámot a tár, a töltési idő, na meg a lövés mintájának gyengítésével. Mégis, ezek után is úgy gondolom, hogy a játék legjobbja a shotgun kategóriában a Mastiff után. Ez sok mindent elmond a konkurenciákról is, remélhetőleg ezzel a fegyverkategóriával még idén kezd valamit a Respawn…

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×