A CS:GO 7 éve ékeskedik a piacon. Ennek ellenére tegnap egy olyan rekordot döntött meg, amire még nem volt példa a játék életében.

A Counter Strike:Global Offensive, vagy röviden CS:GO 2012. augusztus 21-én került piacra. Az eredetileg fizetős játék csak tovább erősítette a széria hírnevét az FPS címek között. 7 év után, azonban hétvégén egy olyan számot ért el, amit még soha nem láthattunk.

1 millió játékos játszott egyidejűleg a játékkal!

A játékkal még soha nem játszottak ennyien, március 7. és 14. között 500 ezer alatt nem is volt a számláló. Az első lépés a sikerhez, valószínűleg az volt, hogy elérhetővé tették mindenki számára. A Free To Play miatt, megsokszorozódott a letöltések száma. A másik fontos tényező a koronavírus járvány. Az otthon maradások, szórakozóhelyek bezárása miatt még azok is előveszik konzoljaikat, akik alapesetben nem így töltik el a hétvégét. A legtöbb nagy eseményt eltörölték, így a tv nézés mellett a játszás maradt az ínséges időkre. Azt, hogy egyszerre 1 millióan legyenek a játékban még leírni is hihetetlen, nem hogy látni.

A rekord újabb helyet biztosított a játék számára a világtörténelemben, és úgy tűnik, hogy nem akar lankadni az érdeklődés a műfaj iránt.

Ti mivel töltöttétek a szombat estét?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×