Egyre inkább érintett a videojáték-ipar a koronavírus helyzetben. A Nintendo és a Microsoft után már a Blizzard is otthonról dolgoztatja az embereit.

Egyre nagyobb sebet ejt a gamer világon a COVID-19 terjedése. Az elmúlt napokban lefújták majdnem az összes kisebb-nagyobb esport rendezvényt és versenyt, sok esetben csúsznak a megjelenések – akár az év végére datált következő konzolgeneráció is -, valamint az éppen fejlesztés alatt álló címek munkálatai is szünetelnek. Az év legnagyobb videojátékos expója, az E3 sem nyit ki idén nyáron.

A Blizzard is bejelentette, komolyan veszik a koronavírus okozta helyzetet, mindenkit otthoni munkára köteleznek. Külön kiemelték, ez nem fogja financiálisan érinteni a dolgozókat, mindenki meg fogja kapni a bérét a cégtől. Természetesen ez azt jelenti, hogy a Blizzard mindent elkövet, hogy teljes munkát tudjanak végezni otthonról a dolgozók, így a játékosoknak sem kell attól tartaniuk, hogy a hozzájuk köthető szolgáltatások szünetelnének.

Fennakadásokra így sokkal inkább lehet számítani, így tehát legyünk mi is kicsit türelmesebbek a cég játékaival és a szerverekkel.

Egyre komolyabban veszik Észak-Amerikában a koronavírus megállítását, a legtöbb cég igyekszik átállni a homeoffice-rendszerre. A Nintendo és a Microsoft is elkezdte otthonról dolgoztatni az embereit, ugyanis az USA-ban már hivatalosan is elrendelték a vészhelyzetet.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×