Érdekes történetre derített fényt Ashley Kang, aki arról számolt be, hogy újonnan Dél-Koreában már egymás ellen használják fel az esport karriert.

Áll a bál Dél-Koreában. Ashley Kang újságíró Twitterre rakott ki egy posztot, amiben arról ír, a koreai politikában már fegyverténynek számít a League of Legends.

 

Ryu Ho-jeong került kellemetlen helyzetbe, amikor politikai ellenlábasa, Hwang Hwi-du Facebookon csalóként bélyegezte meg. A politikában sokszor előfordul az ilyesmi, ha egy szokványos adok-kapok helyzetről lenne szó, nem tartanánk mindezt hírértékűnek. Ám ezúttal Ryu Ho-jeong hitelességét nem egy politikai vita rengette meg, hanem a League of Legends múltja.

A politikus hölgy korábban az Ewha Women’s University esport klubjának elnöke volt, ugyanis egészen jó játékosnak számított a Riot Games MOBA-jában. Ám mint újonnan kiderült, 2014-ben boostolással tudott csak előkelő pozícióba jutni, egy másik személy mászott ki Ryu Ho-jeong felhasználójával Goldból egészen Diamondig.

Az őt feldobó másik politikus szintén esportolói múlttal rendelkezik, Hwang Hwi-du StarCraftban tudott az átlag főlé emelkedni fiatalabb korában. Elmondása szerint az olyan politikusok, mint Ryu Ho-jeong, szavahihetetlenek, nem érdemes megbízni bennük.

Meglepő azt hallani, hogy valakit a politikai érában a játékos múltja miatt vesznek elő. Viszont valljuk be, 2020-ban már várható is volt, hogy mikor kapnak nagyobb súlyt az esportok a közéletben és politikában.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×