Örömteli a hír, hogy a The Last of Us című játék alapján készít sorozatot az HBO. De szükségünk van egy filmsorozatra a már ismert történetből?

A The Last of Us című játék sokak nagy kedvence, aminek második részére már nem is kell olyan sokat várni. A posztapokaliptikus világban gyakorlatilag nem voltak jók vagy rosszak, csak zombik, illetve túlélők. Sosem lehetett tudni, ki barát vagy ellenség, a fantasztikus történetmesélés mellett a játékmenet is igazán élvezetes volt. Mindeközben nemrég az HBO egy fantasztikus bejelentést tett: készül a Last of Us sorozat.

 

A sorozat írója egyébként már letett valamit az asztalra: Craig Mazin a Csernobil széria írójaként ismert. A The Last of Us film készítésében ráadásul a játék alkotói is közreműködnek: az eredeti rendező, Neil Druckmann szintén közreműködik íróként és producerként, és nemrégiben bejelentették, hogy a játék zeneszerzője, Gustavo Santaolalla szintén dolgozik a projekten.

A sorozat valószínűleg fantasztikus lesz, ám a hír hallatára néhányan izgalmas kérdéseket feszegetnek a fórumokon. Mégpedig azt, hogy szükség van-e erre, hogy a történetet, ami a játékban olyan jól komponált volt, újra megnézzük élőszereplős sorozat formájában is?

A HBO sorozata az eddigi információk alapján az első játék eseményeit követi majd, vagyis tulajdonképpen játékadaptációról van szó. Tudjuk, hogy a párbeszédek, a hangulat, az érzelmek mind-mind ékes példái annak, hogy hogyan kell jól tálalni egy sztorit egy játékban. Valóban jól sülhet ez el egy sorozatban?

Kép forrása: The Last of Us

Azt reméljük, hogy a sorozat nem feltétlen a játékban alakult történetre fókuszál majd. Nagyon jó lenne látni a részletesebb előzményét a kialakult helyzetnek, a zombi-járvány okainak. A karakterek kapcsolatának, amivel talán olyan részletek is kiderülnek, melyekre a játékban nem volt idő. Bár többen vannak, akik félnek attól, hogy a sorozat csak elrontja majd az eredeti élményt, de amennyiben valóban az eredeti alkotók irányítják a sorozat alakulását, talán nem kell ettől félni.

Arról nem is beszélve, hogy a sorozat hatására talán még többen fognak a játék elé is leülni, ahogy azt láttuk például a Netflix The Witcher sorozaténak esetében is. Annak megjelenése után sokan ültek le Witcher 3-at játszani.

Kép forrása: The Last of Us

Ugyanígy előfordulhat az is, hogy a sorozat kiválóan összeköti majd a The Last of Us 1 és 2 eseményeit is. Azt gondolom, hogy a sorozatban rengeteg potenciál van, és csak örülhetünk annak, hogy a HBO felkarolta ezt a remek franchise-t.

Szívből reméljük, hogy a készítők valóban hallgatnak majd a játék alkotóira, és legalább annyira fogjuk élvezni a történetet és a karakterek játékát, mint a játékban. Jelen pillanatban nem lehet pontosan tudni, hogy kik játsszák majd a fontosabb szereplőket, ahogy azt sem, hogy a sorozat mikor látja meg a napvilágot. Az biztos, hogy a The Last of Us 2-vel jóval előbb játszhatunk magyar felirattal (május 29), szóval még az is lehet, hogy új izgalmakat hoz majd az HBO adaptációja.

Te mit gondolsz? Méltó lehet az HBO sorozata a The Last of Us című játékhoz? Talán jobb lenne egy teljesen új történetet írni a játék világában?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×