Órák óta csatlakozási hibákat jeleznek az európai Blizzard szerverek, szinte egyik Battle.net alkalmazás sem fut rendesen.

Alig hogy pár napja elindult a Battle.netből futtatható Call of Duty: Warzone, máris itt az első globális szerver-összeomlás. A számunkra legfontosabb, európai szerverek legalábbis garantáltan megadták magukat magyar idő szerint 12:30-tól.

A hibaüzenetek azóta is csak sűrűsödnek, egyre több ember fut csatlakozási hibára a Battle.net játékokba való belépéskor. A Blizzard fórumon több száz komment gyűlt össze pillanatok alatt.

Természetesen a Facebook csoportokban is hamar felbukkantak a segítséget kérő posztok a hazai játékosoktól. Nem kell aggódni, nem nálatok van a baj, globális a probléma.

A Blizzard egy órával később 13:32-kor adta ki az első hivatalos közleményt, amikor elindították a probléma utáni nyomozást.

 

A rossz hír viszont az, hogy az azóta eltelt másfél órában sem jutottak közelebb a megoldáshoz. A szerverek továbbra is akadoznak, a bejelentkezési és csatlakozási problémák pedig csak sűrűsödnek.

 

Egyelőre tehát várunk. Jó hír viszont, hogy kizárólag log in, és csatlakozási problémákról szólnak a hírek. Vagyis akit beenged, annak már viszonylag kevés kellemetlenséget fog okozni ez a szerver probléma.

Reméljük a hétvégi Hearthstone, Overwatch, WoW, Warzone és egyéb maratonokat nem veszélyezteti a hiba, és a Blizzard hamarosan megoldja a dolgot.

×