A váratlanul érkezett rendelet még európai mércével nézve is rendkívül gyorsnak és szigorúnak számít, de a koronavírus miatt indokoltnak érezték.

Péntek este hétkor Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke egy rögtönzött sajtótájékoztatóról informálta az MTI-t. Az este 21:15-re összehívott tájékoztatón Orbán Viktor élőben állt a kamerák elé, és személyesen jelentette be a koronavírussal kapcsolatos legújabb fejleményt.

Ennek értelmében hétfőtől minden iskola zárva tart!

A határozat európai mércével nézve is villámgyorsan megszületett. Valamennyi párt egybehangzóan az iskolák hétfői bezárása mellett voksolt, annak ellenére, hogy Magyarországon a legalacsonyabb a megbetegedések száma. Úgy gondolják azonban, hogy a bezárás fontos lépés lehet a fertőzés méretének alacsonyan tartásában. Valamint az aggódó szülők megnyugtatása is kiemelt szempont volt.

Orbán Viktor korábbi nyilatkozata szerint, ha egyszer bezárják az iskolákat, azt nem lehet pár hét múlva visszacsinálni. Ha ezt meglépik, az hónapokig fog tartani, így akár a tanév végét is jelentheti a miniszterelnök szerint. Ezzel Magyarország csatlakozik a világ 31 másik országához, akik már az iskolabezárás mellett döntöttek.

A kormány módszertani ajánlásokat küld körbe a jövő héten, hogy a digitális, tantermen kívüli oktatást zökkenőmentessé tegyék.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×