Megérkezett a Riot Games saját készítésű FPS-ének, a VALORANT-nak a második hivatalos karakterbemutatója. Ezúttal Viper került reflektorfénybe.

Tavaly a Riot Games ledobta az atomot a videojáték-piacra a League of Legends 10. születésnapja alkalmából. Bejelentették, hogy a Blizzardra hasonló „nagyhatalommá” kívánnak válni, ezért pedig nem restek tenni is a közeljövőben. Azóta már befutott a Legends of Runeterra, a saját online kártyajátékuk, lerántották a leplet a Riot Forge-ról, egy olyan kiadóról, ami külsős fejlesztőkkel karöltve hoz el különböző történeteket a LoL világából, na meg többek között egy új, kompetitív FPS-t is bejelentettek. Amiről azóta már kiderült, hogy a VALORANT nevet viseli.

A belsős tesztelések alapján a felkért tesztelők azt állították, könnyen lehet, hogy a VALORANT lesz az FPS kategória következő nagy durranása. Egyszerre vegyíti ugyanis az Overwatch és a Counter-Strike legmeghatározóbb elemeit, amit sajátos stílusával tovább fűszerez a játék.

Az elsősorban stratégiára épülő játék középpontjában egyedi karakterek fognak állni, akik képességükkel egy plusz réteget fognak húzni a játékmenetre. Így hát nemcsak a célzás és a jó pozíció fog dönteni, hanem a draftolt kompozíció is kulcsfontosságú lesz.

Korábban már a Riot Games bemutatott egy VALORANT karaktert, ő nem volt más, mint Phoenix, a tűzvarázsló:

 

Most egy újabb karaktert „buktatott” le a fejlesztőcsapat, megjelent Viper hivatalos játékmenet-bemutatója a hivatalos VALORANT Twitter oldalon:

 

Viper toxikus gázokkal fog operálni az arénában, ezzel ellehetetlenítve az ellenfeleket a szabad mozgástól. Az erős gázok a rálátást is befolyásolni fogják, így különböző rotációk során is nagyon hasznos lehet majd a hölgy.

A VALORANT megjelenését 2020. nyarára datálják, béta időszakról sajnos még nem tudni semmit.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×