Az egész szervezet a CEO-ra mutogat. Nem tudjuk, mi lesz a történet vége.

7 Renegades alkalmazott mondott fel múlt héten a szervezetnél, miután nem tudták tovább tolerálni a munkahelyen kialakult mérgező hangulatot. Egy interjúban a Dot Esports-nál a volt stáb elmondta: a felmondásuk szinte egyetlen oka a szervezet irányítója, Chris Roumayeh. Állításuk szerint az igazgató ellenségessé formálta a munkahelyi légkört, verbálisan zaklatta a beosztottjait és többszöri alkalommal is késve, vagy egyáltalán nem érkezett meg a fizetésük.

A búcsúzó alkalmazottak nemtetszésüket fejezték ki azzal kapcsolatban is, hogy a CEO vonzó nőkkel próbált minél több alkalmazottat bevonzani a Renegades-hez.

Roumayeh azzal védekezett, hogy ő csak a Renegades közösségi platformjait akarta felturbózni ezzel a módszerrel.

„A szexualitás eladja a dolgokat. Erről beszélgessünk! Rengeteg ilyen brand van, szerintetek például Chelsea miért volt nálunk?”

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy egy következő interjúban már „csöcsstreamernek” bélyegezte saját alkalmazottját. Akit csak azért foglalkoztat, mert a többi streamer még nála is szörnyűbb. Dicséretes vezetői magatartás, az már biztos…

A képen Chelsea, aki korábban Renegades zászló alatt streamelt.

Az alkalmazottak állításai szerint az ehhez hasonló kirohanások egyáltalán nem voltak idegenek Chris Roumayeh-tól. A vezető sűrűn támadta verbálisan az alkalmazottjait, egyikőjük visszaemlékezése szerint az is előfordult, hogy „kib***ott idiótáknak” hívta őket.

Mások a késve megérkezett, vagy soha be nem futott fizetésekre panaszkodnak. Az egyik felmondott Renegades alkalmazott állítása szerint az első három hónapban egyáltalán nem kapott fizetést.

Decemberben egy kérdőívet töltöttek ki az alkalmazottak, mely alapján rendkívül negatív színben tűnik fel a Renegades, mint esport szervezet és mint munkahely egyaránt.

Az alkalmazottak 45% mondta azt, hogy 1 éven belül már nem szeretne a szervezet kötelékében lenni.

A Dot Esports próbálta megkeresni Chris Roumayeh-t, az emailek azonban egy szintén felmondott PR alkalmazotthoz kerültek, ő pedig nem tudott további segítséget nyújtani az ügyben.

Ha a vádak beigazolódnak, nem lesz könnyű élete a Renegades-nek a jövőben. Ilyen ajánlólevéllel fennmaradni az esport világban szinte lehetetlen küldetés. De ha tényleg megtörténtek ezek a dolgok, akkor mindenkinek jobb is, ha a Renegades irányítója tényleg kivonul erről a területről.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×