A Electronic Software Association (ESA) azon gondolkozik, hogy nem tartja meg az idei E3 rendezvényt Los Angeles-ben, a koronavírus-járvány miatt.

Újabb csapás érheti a gamer társadalmat a koronavírus terjedése miatt. Nem ez az első rendezvény persze, amit lemondanak az utóbbi időben: Magyarországon a nagy sikerű MondoCon-t törölték tegnap. Az utóbbi idők gamer rendezvényeitől az aggodalom miatt rengeteg fejlesztő és kiadó maradt távol, most pedig elképzelhető, hogy a videojáték-ipar legnagyobb rendezvényéről is le kell mondanunk az idén. A 2020-as Electronic Entertainment Expo (E3) elmaradhat – írja a Dexerto.

Az E3 1996-os megalakulása óta a videojáték-ipar legfontosabb rendezvénye, ahol a világ legnagyobb kiadói mutatják be friss projektjeiket. A konferencia történetében még nem volt olyan, hogy le kéne mondani a rendezvényt. Mivel a múlt héten Los Angeles-ben már rendkívüli állapotot hirdettek, félő volt, hogy a rendezvény is veszélybe kerül. Az Ars Technica forrásai szerint a rendezvény kapcsán már döntés született, a napokban hivatalosan is bejelentik, hogy elmarad.

„Forrásunk az E3 lemondásáról az ESA tagjaitól hallott” – olvasható a cikkben.

Közben nemrég a Devolver Digital a Twitteren azt írta: „mondjátok le az E3 miatt vett repjegyeket és szállodafoglalást”.

„Bár állítólag az ESA még nem hozott végleges döntést, többen azt suttogják, hogy az E3 elmarad” – mondta Jason Schreier, a Kotaku munkatársa válaszul.

A Waypoint újságírója, Patrick Klepek szintén arról adott hírt, hogy, hogy az ESA „vészhelyzeti találkozót tartott különféle kiadókkal és partnerekkel az E3 helyzetéről”. Látszólag tehát minden jel arra utal, hogy a rendezvény elmaradhat és csak a hivatalos bejelentés várat magára.

És a szokásos E3 bejelentésekkel mi lesz?

Attól viszont nem kell tartani, hogy a nagy bejelentések elmaradnak. A Sony a State of Play közvetítésekkel rendszeresen értesíti a közönséget az újdonságokról live streamek alkalmával. Valószínű, hogy a többi kiadó is úgy dönt, online jelenti be terveit. A Sony egyébként már korábban jelezte, hogy ők idén sem vesznek részt a konferencián, így valószínűleg számunkra ennek nem sok jelentősége van. Nem úgy a Microsoft, ami nagy Xbox show-val készült.

Kép forrása: E3

A koronavírus-járványnak óriási hatása van mindenre, többek között a videojáték-iparra is. Még mindig nem látjuk azonban ezt olyan nagy problémának, mint azt, hogy emberek betegszenek meg.

Cikkünk írásának pillanatában még sem az ESA, sem az E3 Twitter oldalán nem jelentették be a rendezvény lemondását.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×