Biztos neked is feltűnt már, hogy mennyi Cobalt Guardian és a Ghastcoiler jön szembe a meccseken. De mi a helyzet a többi Tierben?

Közlékeny kedvében volt a hétvégén Dean Ayala, a Hearthstone egyik vezető fejlesztője. Több kulisszatitkot is megosztott ugyanis a játékosokkal a Battlegrounds mód hátteréből, például a közelgő Deathwing nerf kapcsán.

Lássuk most a lényekre és hősökre vonatkozó, belsős statisztikákon alapuló érdekességeket.

A legnépszerűbb lények

Ayala minden Tierhez tartozóan megosztotta velünk a legnépszerűbb lényeket, vagyis hogy melyik minionokat szedik ki a leggyakrabban. Feltételezve, hogy a játék ugyanakkora eséllyel dob be minden egyes lényt, ez a szám azt is jelzi, hogy ezeket a lényeket nem hagyják bent a játékosok.

  • Tier 1: Murloc Tidehunter
  • Tier 2: Spawn of N’Zoth
  • Tier 3: Cobalt Guardian
  • Tier 4: Defender of Argus
  • Tier 5: Brann Bronzebeard
  • Tier 6: Ghastcoiler

Népszerűség vs. Eredményesség vs. MMR

Ide vonatkozóan több érdekességet is kaptunk, amik jól példázzák a régiók közötti különbséget:

  • Reno Jackson ugyan a 4. leggyakrabban választott hős az összes régiót figyelembe véve, győzelmi aránya mégis csak a 24. Nem annyira indokolt tehát a rajongás, fogalmazzunk úgy.
  • 5000 MMR alatti játékosok között Jaraxxus az 5. helyen áll, a legjobb átlagos helyezések listáján. 5000 MMR fölött azonban már csak a 28. legjobb ugyanebben a kategóriában.
  • 5000 MMR alatti játékosok között The Great Akazamzarak csak a 20. legeredményesebb hős. 5000 MMR fölött viszont már ő a 8. legjobb, az átlagos helyezések listáján.

A legjobb és a legrosszabb hősök

Az is kiderült, melyik hősre férne rá egy kis erősítés a jelenlegi mezőnyből, nem meglepően ez Millhouse Manastorm lett. Minden régió minden MMR szintjét figyelembe véve ő hozza a legrosszabb számokat. Utolsó helyen áll az átlagos helyezések listáján, neki van a legkevesebb Top4-es és a legkevesebb Top1-es meccse is minden hős közül.

A legjobbak legjobbja viszont egyértelműen az egyik új sárkány, Nozdormu. Az ingyenes roll apróságnak tűnhet, de úgy tűnik, aranyat ér. 11 000 MMR fölötti játékosok esetén ez a legeredményesebb hős a legjobb átlagos helyezések listáján.

Jól látni, hogy a fejlesztők egyre több ilyen belsős érdekességgel látnak el minket a Battlegrounds kapcsán. Ezek az adatok persze senkit se befolyásoljanak, de azért érdemes megfontolni őket, amikor egyszerre dobja fel Millhouse Manastormot és Nozdormut a következő meccsen.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×