Egy New York-i földgáz-tüzelésű erőmű úgy döntött, a felesleges energiát Bitcoin-bányászatra használja fel, hogy ne vesszen kárba.

Egy földgáz alapú villamos energiát előállító erőmű bizony nem képes minden energiát a hálózatba továbbítani, így bizony energiatöbblet keletkezik, amit nem tudnak tárolni. Egy New York-i erőmű, a Dresden azonban nem szeretné, hogy a felesleges energia kárba vesszen, így Bitcoin-bányászatba fogtak – világít rá a Greenidge Generation.

A jelentés szerint a létesítményben 7000 bányászgép működik, amely akár 50 ezer dollárnak megfelelő összegű (5.5 BTC) Bitcoint képes kibányászni egyetlen nap alatt. Ebben egyébként már az erőmű partnere az Atlas Holdings, mely óriási sikernek tartja a kezdeményezést, mind az erőmű, mind a közösség szempontjából. Szerintük ugyanis ez elősegíti a létesítmény sikerességét, több munkahelyet hoz létre, és több adóbevételt eredményez.

Kép forrása: Greenidge Generation

A Bitcoin-bányászathoz óriási mennyiségű energiát szükséges, ami egy ilyen erőmű számára valószínűleg nem lesz probléma. Ha valóban nagy lesz a dolog sikere, akkor akár a jövőben más földgázerőmű is átveheti a példát.

Te mit gondolsz az ötletről?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×