Tegnap elindult az Overwatch soron következő kompetitív szezonja, ezzel együtt pedig megérkezett a lista, hogy kikkel nem játszhatunk az első szakaszban.

Március ötödikén kezdetét vette a legújabb kompetitív szezon az Overwatch-ban, ezzel együtt pedig egy, már régóta várt változás is élesedett. Bekerült az első hero pool, mely 4 hőst zár ki a játszható karakterek közül.

Az eredeti bejelentésben, melyben a Blizzard először szóba hozta a hero pool-t, Jeff Kaplan azt mondta: talán Orisa, Sigma, Mei és Moira kerülhet majd ki. Ehhez képest a végső pool-ban csak ketten maradtak bent.

A 21. szezon első tiltott karakterei.

Scott Mercer, a vezető játéktervező a következőt mondta a hero pool-ról:

Nem számítunk arra, hogy a hero pool magában képes lesz felrázni a metát. Ez inkább egy eszköz arra, hogy jobban szabályozzuk.

Elmondta továbbá, amikor összevetik az alacsony rangon játszókat, a magas rangon játszókat és a professzionális játékosokat, rengeteg befolyásoló tényező van, így ez egy nehéz kérdés. Valószínű, hogy lesznek hetek, amik nem érintik majd az alacsony SR-rel rendelkező játékosbázist, máskor pedig majd az ő általuk sokat játszott karakterek kerülnek a listára.

Miért kellenek egyáltalán a banolt hősök?

A januárban megjelent fejlesztői videóban Jeff Kaplan elmondta, a meta drasztikus beavatkozásra szorul, ugyanis túlságosan is egyhangúvá vált. A közösség kívánsága az volt, hogy tegyék a célkereszt közepébe a metát, és amennyire lehetséges balanszfrissítések is sűrűbben érkezzenek.

A tiltott hősök listája hetente cserélődik majd, a következő adag hős 12-én kerül tiltásra, akkor Hanzóék visszatérhetnek. Ahhoz, hogy egy hős tiltásra kerüljön, bizonyos százalékot el kell érnie a játszottságának.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×