Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nintendo aktuális generációja, a Switch. Ma lett három éves a híres hibrid gépezet, ami megjelenése óta folyamatosan fejlődik.

Öt évet várt a Wii U megjelenése után a Nintendo az új generációval, végül 2017. március 3-án felkerültek a boltok polcaira az első Switch gépek. Hatalmas innovációnak számítottak akkoriban, hiszen ezekkel a masinákkal egyszerre a nappaliban elhelyezhető konzolok, na meg a kézi konzolok piacát is erőteljesen betámadta a japán óriás. Ráadásul rendhagyó módon, ugyanis a Joy-Con technológiának köszönhetően bárhol, bármikor egymásnak feszülhettünk barátainkkal egy-egy játékban.

Már a megjelenés napján ledobták az atomot a játékiparra, ugyanis a Legend of Zelda: Breath of the Wild az új géppel együtt érkezett. Az adott évben lényegében mindent megnyert, amit csak lehetett, ezzel jelezve a fejlesztőknek, hogy érdemes figyelni a Switch-re.

Nos, három évvel később még mindig töretlen a lelkesedés, 2019-ben például tarolt a konzol, több játék jelent meg a hibrid gépezetre, mint PS4-re és Xbox One-ra összessen. Ráadásul a nagy konzol kistestvére is befutott szeptemberben, a Switch Lite is nagy sikernek örvend a gamerek körében.

Kép forrása: Nintendo

Két nagy sikerű franchise is kiveszi a részét az idei ünneplésből, március 6-án érkezik a legújabb Pokémon Mystery Dungeon, majd pedig 20-án az Animal Crossing: New Horizons.

A Kickstarteren is felbukkant egy új projekt, ami lehetővé tenné a játékosok számára, hogy klaviatúrán keresztül irányíthassuk kedvenc játékainkat. Innen pedig már csak egy lépés az egér-klaviatúra kombináció…

Reméljük még sok éven keresztül figyelhetjük egyik kedvenc konzolunk tündöklését!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×