A Riot Games már most, bőven a Valorant játék megjelenése előtt gondoskodni szeretne arról, hogy a csalók ne zavarják a játékélményt. Ezt segíti a Vanguard.

Mivel a Riot Games legújabb FPS címével különösen azon közösséget szeretné szórakoztatni, akik rajonganak a kompetitív játékokért, illetve az esportért, nagy hangsúlyt fektetnek a csalók visszaszorítására. Sajnos valóban nem árt óvatosnak lenni, hiszen kevés olyan játék van, ahol ne fordulna elő olyan, aki tisztességtelen módon próbál előnyhöz jutni. Szinte minden játék rendelkezik anti-cheat rendszerrel, ám azt tudjuk, hogy sajnos egyik sem tökéletes. A Riot Games saját anti-cheat rendszert állít fel a Valorant megvédésére – írja a Dot Esport.

A legújabb csalásellenes rendszer: A Vanguard

Kép forrása: Valorant

A Vanguard rendszert maga a Riot fejleszti, melynek célja, hogy felfedje, leleplezve pedig ki is tiltsa a csalókat a játékból. Elvileg, ha a rendszer csalót észlel, abban a pillanatban mindenki számára véget ér a meccs, majd a csalót kitiltják. A meccs eredményei ilyenkor minden játékos számára érvénytelenné válnak. A rendszer egy időben kerül bevezetésre a játék megjelenésével, hiszen a cél az, hogy már a játék elején visszaszorítsák a csalókat.

Ezen kívül a Valorant az anti-cheat program mellett egy wallhack elleni funkciót is tartalmaz majd.

Egyetértünk azzal, hogy valóban szükség van egy megfelelő anti-cheat rendszerre minden kompetitív játékban, így csakis díjazni tudjuk a Riot Games erőfeszítéseit. Valószínűleg a csalók kérdése az egyik fontos pont volt a játék felépítésénél, és valóban szeretnének egy igen inspiráló közösséget létrehozni. Szívből reméljük, hogy a Vanguard érzékelő rendszere kifinomult lesz, és helyesen szűri majd ki a csalókat. Sajnos láttunk már példát arra, hogy néha igazságtalan a kitiltás, a túl érzékeny rendszereknél.

A Valorant 2020 nyarán jelenik meg PC-re és ingyenesen játszható lesz.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×