Az ismét mindennapossá váló DDoS-jelenségre továbbra sincs megoldás, ráadásul még az ELO-t se kapják vissza a pórul járt játékosok.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Rainbow Six világába ismét beköltöztek a DDoS csalások. Ennek értelmében a rosszakarók lebénítják az ellenségek játékosok gépét vagy internet kapcsolatát. A játék pedig meccselhagyásként éli meg a történteket a megnövekedő válaszidő miatt, és eltiltja az ártatlan játékost.

❌ WHAT IS GOING ON? ❌ Third time today that I get banned in ranked for being DDoS’ed.. Everytime my team is leading they boot us from the game. Fix this crap already – PS4 needs a ban wave from r/Rainbow6

A probléma mostanra szinte állandósult a R6 szervereken, a Ubisoft azonban egyelőre semmit nem tett a megoldás érdekében. Sajnálatos módon még annyit se, hogy az ártatlan játékosok legalább a jogtalanul elbukott ELO pontszámukat visszakapják.

Any reason we don’t get elo back after being ddosed on console? Just got ddosed, kicked then suspended from r/Rainbow6

A probléma ugyanis a jelenlegi rendszerrel az, hogy az ELO-t csak azután kapják vissza a játékosok, miután a DDoS-oló játékost a rendszer kibannolta. Ha megvan az eltiltás, az összes áldozat visszakapja az elbukott pontokat, addig azonban semmi.

A játékra tehát nagyon ráférne már egy kiadós ban hullám, ameddig ugyanis a DDoS-olók a játékban maradnak, csak gyűlni fognak az elveszett ELO-k.

A probléma egyik réteget sem kíméli egyébként, Silve, Gold és Diamond beszámolók is érkeztek már a napokban a DDoS támadások kapcsán. Reméljük titeket elkerül az ismét visszatérő csalás, de még inkább reméljük, hogy hamarosan masszív ban hullám söpör majd végig a játékon.

×