Ritkán látható jelenettel zárult az IEM Katowice csoportköre. Az utolsó meccsen lényegében kerékcserét végeztek az egyik monitoron.

Akik jártasak a technikai sportok világában, vagy mondjuk láttak már Forma 1-es versenyt, azok pontosan tudják, milyen fontos egy kerékcsere. Arról azonban eddig fogalmunk sem volt, hogy egy monitorcsere is lehet ugyanilyen fontos.

A mousesports és a 100 Thieves meccsén woxic monitorát kellett villámgyorsan kicserélni két kör között.

Az adminok ragyogó részidőt futottak, pillanatok alatt szétkapták a hibás darabot és már jöhetett is az új.

Elsőre persze nevetséges a Forma 1-es hasonlat. Pedig mindenki biztos lehet benne, hogy egy esport versenyen is rengeteget számít az idő. A technikai szünet alatt ugyanis a játékosoknak tilos egymással beszélgetniük, büntetés jár érte a versenyen.

Nemrég a saját mentális problémáiról őszintén valló kennyS-t kellett saját edzőjének megfegyelmeznie egy hasonló helyzetben, mikor időkérés alatt akart volna beszélni. Inkább elvették előle a mikrofont, nehogy bünti legyen a vége. Kétszer is.

Vagyis egy hosszabb, teljes csendben eltöltött technikai szünet könnyen képes lehet kizökkenteni a lendületben lévő csapatokat. Éppen ezért volt fontos az IEM adminok segítsége, hatalmas gratula nekik a gyors, kerékcserés hozzáállás miatt. Hatalmas kár, hogy az Arena közönsége nem fogja tudni őket megtapsolni, a koronavírus miatt.

A mapot egyébként meg is nyerték woxic-ék, vagyis tényleg nem zökkentette ki őket ez a kis csere.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×