A valós idejű stratégiai játék állítólagos bűne, hogy illegális tartalom volt benne.

A Plague Inc. egy valós idejű stratégiai játék, melyben egy vírust kell irányítanunk, annak fejlődését szabályozni, hogy minél pusztítóbb legyen. Ha sikerült végezni az emberiséggel, a játékos nyert. Kínában ez most rendkívül érzékeny téma, így gondolták elejébe mennek a dolognak.

Kissé megkésve, de eltávolították a Plague Inc.-et az App Store-ból.

A fejleszt, Ndemic által kiadott hivatalos nyilatkozatban leírják, hogy semmilyen befolyásuk nincs, tulajdonképpen teljesen a fejük felett történt minden, nincs beleszólásuk. Magyarázatként megjelölték, hogy a játékuk elvileg olyan tartalommal rendelkezik, melyet illegálisnak jelölt a kínai kiberrendőrség (Cyberspace Administration of China).

Forrás: Ndemic Creations

A stúdió továbbá leírja, hogy számukra sem tiszták a törlés körülményei, nem tudják, hogy összefüggésben lehet-e a koronavírus globális terjedésével. Természetesen elsős zámú célnak tűzték ki, hogy a játékuk minél előbb újra elérhető legyen, addig is pedig elnézést kérnek a kínai játékosaiktól és a türelmüket kérik.

„Minél előbb kapcsolatba szeretnénk lépni a kínai kiberrendőrséggel, hogy együtt dolgozhassunk és megoldást találhassunk a problémára”

A Plague Inc. nem mai játék, 2012-ben jelent meg először, azóta a folyamatos frissítésekkel tartják életben a fejlesztők. A koronavírus nagyot lendített a szekerükön, januárban a játék megdöntötte a saját rekordját az aktív játékosok tekintetében. A nagy felhajtás miatt a fejlesztőknek egy közleményt is ki kellett adniuk, melyben azt taglalják, hogy a játék nem egy tudományos alapokon nyugvó szimuláció.

Mit gondoltok, tényleg szabályozni kell egy ilyen kritikus időben a hasonló játékok elérhetőségét?

Fejléc: mcvuk.com

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×