Miután a kínai League of Legends Pro League bajnokságot elhalasztották a koronavírus miatt, hamarosan folytatódhatnak a mérkőzések, legalábbis online.

A kínai League of Legends Pro League több mint egy hónapos csúszással tér vissza, miután a bajnokságot átmenetileg felfüggesztették a COVID-19 (koronavírus) elterjedése miatt.

Bár a szervezők arra számítottak, hogy legalább április végéig várni kell vele, most bejelentették, hogy a mérkőzések folytatódhatnak március 9-én. A hivatalos angol közvetítés egy héttel később március 15-én várható – írja a Dot Esport.

Persze ahhoz, hogy a játékosok visszatérhessenek a ligába, 14 napos karanténban kell részt venniük, illetve minden egészségügyi követelménynek meg kell felelniük. A 2020 Spring Split hátralévő mérkőzéseit egyébként online zavarják le, amíg az LPL biztonságosan folytathatja a helyszínek használatát. Minden csapat saját szervezetének székhely játszhat. Azok a játékosok, akik karantén alatt álló tartományokban élnek, a vírus elterjedésének epicentrumában, sajnos nem vehetnek részt a bajnokságon.

A járványnak sajnos óriási következményei voltak az LPL-re, a játékosok és a csapatok ugyanis súlyosan lemaradtak a mezőnyről. Mint tudjuk, Kína az egyik legerősebb a LoL esportban, ám jelenleg a májusban induló Mid-Season Invitational listáján az LPL valahol hátul kullog.

A 2020-as világbajnokság helyszíne szintén Kína, így reméljük a helyzet mihamarabb rendeződik.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×