Vannak bizony olyan operátorok, melyek képessége vagy eszköze akkor is hasznos, ha már meghalt annak használója. Erről egy ábra is készült.

Valóban érdekes táblázattal állt elő a múlt héten egy Rainbow Six: Siege rajongó a Redditen. Egy táblázatban gyűjtötte össze az operátorokat, és aszerint állította rangsorba, hogy azok mennyire hasznosak a csapat számára abban az esetben, ha már meghaltak. A táblázatot most megpróbáljuk kielemezni. Nyilván ez egy egyéni vélemény, így annak tartalmával lehet vitatkozni, szóval bátran szóljatok hozzá a témához, ha kedvetek tartja.

Nos, Siegelove táblázatában 5 szintet hozott létre a hasznosságtól függően.

Kép forrása: Reddit

A haláluk után egyáltalán nem hasznos operátorok

Ash, Blackbeard, Blitz, Buck, Caveira, Clash, Doc, Finka, Fuze, Glaz, Hibana, Montagne, Pulse, Sledge, Smoke, Vigil, Dokkaebi

Kép forrása: Youtube

A felsorolt legtöbb operátor valóban olyan eszközzel, vagy képességgel rendelkezik, melyeket csak ők tudnak aktiválni, illetve amelyek csak akkor tudnak hasznosak lenni, ha a karakter él. Dokkaebi helye viszont vitatható, hiszen amennyiben a karakter halála előtt a támadók számára is elérhetővé teszi a kamerák használatát, akkor halála után is igen hasznos tud lenni. Főleg, hogy most már az Echo drónt is meg tudja hekkelni. Ne feledkezzünk el persze azon operátorokról sem (pl. Doc), akik hozhatnak golyóálló kamerát is a játékba, melyek szintén hasznosak lehetnek a halál után.

A haláluk után esetenként hasznos operátorok

IQ, Jackal, Lion, Maverick, Ying, Zofia, Capitao, Thatcher, Thermite és Twitch

Kép forrása: Youtube

Nos, ezek az operátorok akkor tudnak hasznosak lenni, ha például haláluk előtt Claymore-t tettek le a pályán, ami borsot törhet az ellenfél orra alá. Maverick, aki ugye falat tud lyukasztani, hasznos lehet akkor is, ha ő már nem él. Ez igaz Thermite-ra is.

Haláluk után igencsak hasznos operátorok

Alibi, Tachanka

Kép forrása: Ubisoft

Mindkét védő operátor olyan eszközökkel rendelkezik, melyeket nem csak előre le tudnak helyezni, de a többi operátor is használni tudja őket. Tachanka telepíthető turretje ilyen, illetve Alibi hologramja is segíthet felfedni az ellenséget, még akkor is, ha az operátor egyébként már halott.

Haláluk után nagyon hasznos operátorok

Nomad, Echo, Ela, Lesion, Maestro

Kép forrása: Schris_Official

Mindegyik operátor képes elhelyezni olyan eszközt a pályán, ami segítség lehet. Nomad Airjab eszköze halála után is messzire repíti az ellenfeleket, az Echo drón, főleg ha jó helyen van, hasznos lehet a védők (sőt akár a támadók) számára. A Lesion tüskék mindig hasznosak, főleg amikor alig van már idő a körből, Maestro kamerái pedig szintén jók nézelődésre, bár lőni más nem tud velük.

Én ebben a kategóriába sorolnám még Mozzie-t és Gridlockot is. A Mozzie által ellopott drónok képe az operátor halála után is látható, ahogy Gridlock csapdája is megmarad.

Haláluk után a leghasznosabb operátorok

Mira, Rook, Castle, Bandit, Frost, Kapkan, Kaid, Jager, Mute, Valkyrie

Kép forrása: Ubisoft

Azt kell hogy mondjuk, hogy a lista tetejére valóban azok kerültek, akik a leghasznosabbak tudnak lenni az operátor halála után is. Mira talán az egyik leghasznosabb, hiszen az ablakok minden védő operátor számára jelenthetik a győzelem kulcsát. Rook golyóálló mellényét már a meccs elején leteszi, melyet jobb esetben minden operátor fel is vesz. Castle megerősített falai akadályozhatják a támadókat, Bandit pedig kifejezetten hasznos a falak átrobbantásának megakadályozásában.

Bandit mellett Kaid és Mute eszközével hasonló hatást érhetünk el. Egy-egy jól elhelyezett Frost csapda eldöntheti a meccset, ahogy Jager eszköze is. Kapkan szintén meglepetést tud okozni a legváratlanabb pillanatokban, főleg eldöntheti a meccset az, hogy jó helyre került Valkyrie kamerája. A listához én még hozzáadnám Wamait is, akinek eszköze Jageréhez hasonlóan meg tudja védeni a védő operátorokat például a gránátoktól. Ugyanide sorolnám Goyo-t, akinek pajzsai még akkor is kilőhetők, ha maga Goyo már nem él.

Szerinted mennyire reális a lista? Te melyik operátort sorolnád máshová? Szerinted melyik a leghasznosabb operátor a halála után is?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×