A Star Wars kánon új korszaka az előzménytrilógia előtt kétszáz évvel játszódik majd, a High Republic címet kapta. Első körben könyvek és képregények készülnek majd az új korszakban.

Végre lekerült a lepel a Lucasfilm Luminous kódnévvel illetett projektjéről. Ahogy a youtube-on közzétett négyperces videóból is kiderül, több író és művész közös kreatív ötletelése során alkották meg az új irányvonalat a kánonon belül. Az egymáshoz kapcsolódó könyvek és képregények a Skywalker saga előtt 200 évvel előtti időt járják majd körül.

 

Ebben az időben a Galaktikus Köztársaság épp aranykorát élte, a Jedik rendje egyfajta „kerekasztal lovagjaiként” őrizte a rendet. Ez a kor sem volt persze feltétlenül biztonságos, hiszen nem az egész galaxist foglalta magába a köztársaság. Így a Jedik, ahogy a videóban mondják „Texasi kopókként” járták a galaxist, utazó sheriffek szerepét betöltve.

A legnagyobb fenyegetést a Nihil nevű gonosz szervezet jelentette, akiket az alkotók „űrvikingekként” titulálnak. Hogy ők is használják-e az erőt, arról nem tudni, de a koncepcióterveken nem látszik, hogy fénykardjaik lennének-e.

Egyelőre csak annyit tudunk, hogy ezeket a sztorikat könyvek és képregények mesélik majd el a következő időkben. Ez önmagában nem biztos, hogy érdekes, mert lássuk be, mindenki inkább arra kíváncsi, hogy filmek, sorozatok készülnek-e a témában.

Konkrét hírek erről nincsenek, ám mindenképp sokatmondó, hogy a hivatalos, Lucasfilm és Disney áldásával készülő kánonba is bekerül ez az időszak. Korábban az Extended Universe (mai nevén Legendák) kisebb részben foglalkozott ezzel az időszakkal, jobban inkább az Old Republic, avagy a Régi Köztársaság idejét dolgozták fel, az 4000 évvel ez idő előtt játszódott.

 

Erre jó példa ugye a Star Wars: Knights of the Old Republic játéksorozat, valamint a szintén ebben a világban játszódó Star Wars: The Old Republic MMORPG is. Remélhetőleg ezzel az új kánonkorszakkal kapunk majd játékot is ebben a világban.

Ti elolvassátok majd a könyveket és a képregényeket, ha megjelennek?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×