Újabb részletek kerültek ki az AMD titokzatos új kártyájáról.

Már mindenki tűkön ül, az AMD viszont továbbra sem árult el semmilyen konkrétumot az új felsőkategóriás videókártya-arzenáljáról. A legutóbbi információk szerint márciusban viszont lekerül a lepel az „RTX-gyilkos” kártyákról.

Ezúttal viszont nem csupán egy benchmark eredmény szivárgott ki, hanem egy CyberPunkCat Twitter fiók csaknem a teljes specifikációt közzétette, ami az SK Hynix belsős oldalán volt megtalálható. Könnyen lehet, hogy az SK Hynix egyik alkalmazottja fért hozzá az adatokhoz.

A kiszivárgott kép (a Twitter fiókot azóta törölték)

A kiszivárgott információk szerint egy „D32310/15” kódnevű GPU dolgozik a burkolat alatt. Továbbá az is tisztán látszik, hogy az AMD mérnökei nem spóroltak az erőforrásokkal, ugyanis 24 GB HBM2e memóriával látták el a titokzatos videókártyát, ami 4096 bites buszon keresztül kommunikál, maximum 2 048 GB/s-os sebességgel.

A GPU-t 5120 shader egységgel, 320 textúrázóval, 96 ROP egységgel szerelték.

Mindezen felül még az L2 cache is szépen megnőtt a maga 12 MB-jával. Összehasonlításképp az RX 5700 XT-t 2560 shader egységgel, 160 textúrázóval és 64 ROP egységgel szállították 2019-ben.

Már nem sokáig lesz az RX 5700 XT a lineup legerősebb darabja / Kép: Prohardver

Noha a jelek szerint tényleg alaposan megpakolták az új „RTX-gyilkost”, de Lisa Su is erről mesélt nemrég az újságíróknak:

„Egyelőre még nincs 4K gamingre pozicionált kártyánk, de ez nem azt jelenti, hogy ne változna a jövőben. Valami hasonlóra kell számítani, mint a Ryzen esetén.”

Az SK Hynix cáfolt minden kiszivárgott információt, ezt követően pedig a szivárogtató illető Twitter fiókját törölték. Ettől függetlenül természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni a kiszivárgott információkat, majd csak az AMD sajtótájékoztatója után lehetünk biztosak.

A borítókép csupán illusztráció

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×